Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şehit yakınları ve gazilere seyahat kolaylığı

Aile ve Sosyal Hizmetler

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) arasında imzalanan yeni protokolle, şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınları, ücretsiz seyahat kartlarına sahip olarak TCDD’nin sunduğu hizmetlerden daha kolay yararlanabilecek. Protokol kapsamında, bu gruptaki vatandaşlar artık elektronik ortamda bilet alabilecekler.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, ücretsiz seyahat kartına sahip olan şehit yakınları, gaziler ve gazi yakınlarının bilgileri, TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürlüğü ile anlık olarak sorgulanacak. Bu sayede, biletleme işlemleri için TCDD’ye gidip kayıt yaptırma zorunluluğu ortadan kalkacak. Hak sahipleri, artık herhangi bir kayda gerek duymadan elektronik ortamda istedikleri zaman biletlerini alabilecekler.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, işbirliği protokolü hakkında şu açıklamalarda bulundu: “Şehitlerimizin emanetleri ile gazilerimizin haklarını korumak ve yaşamlarını kolaylaştırmak en önemli görevlerimizden biri. Bu protokol ile vatandaşlarımızın daha kolay ve rahat şekilde seyahat etmelerini sağlamış olduk. Bu vesileyle tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, gazilerimize şükranlarımı sunarım.”

Yeni düzenleme, şehit yakınları ve gazilerin seyahatlerini daha hızlı ve rahat bir şekilde gerçekleştirmelerini sağlayacak. – Volkan İcil-