Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Selim Köse Apartmanı Davasında Sorumlulara 22 Yıl 6 Ay Hapis Cezası İstendi

Hatay Antakya’da Selim Köse Apartmanı’nda 43 kişinin hayatını kaybetmesine neden olan faciada, 4 kişi hakkında “bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçundan 22 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep ediliyor.

Hatay Antakya'da Selim Köse Apartmanı'nda 43 kişinin hayatını kaybetmesine neden

43 kişinin ölümüne yol açan faciada iddianame hazırlandı
Hatay’ın Antakya ilçesi Odabaşı Mahallesi’nde yer alan Selim Köse Apartmanı, 43 kişinin ölümüne yol açan korkunç bir faciaya sahne olmuştu. Bu trajik olayın ardından aylar süren soruşturmanın ardından, iddianame hazırlandı. ANKA Haber Ajansı’nın edindiği bilgilere göre, faciada sorumluluğu bulunan 4 kişi hakkında “bilinçli taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma” suçlamasıyla 22 yıl 6 ay hapis cezası talep ediliyor.

Aileler sorumluların tutuklanmasını istiyor
Faciada yakınlarını kaybeden aileler, sorumluların cezalandırılmasını ve tutuklanmalarını talep etti. Yapılan açıklamada, şu ifadeler kullanıldı: “14’ü çocuk olmak üzere 43 kişinin ölümüne neden olan sorumluların tutuklanmasını talep ediyoruz.”

Faciadan sonra yapılan soruşturmalarda, apartman inşaatındaki eksiklikler ve denetim yetersizliklerinin facianın başlıca nedenleri arasında olduğu belirtilmişti. Aileler, adaletin yerini bulmasını ve sorumluların cezalandırılmasını bekliyor.

iddianame ve hukuki süreç
İddianamede, apartmanın yapımında yer alan mühendisler, müteahhitler ve denetim yetkilileri hakkında, binaların inşaatında gerekli güvenlik önlemlerini almadıkları, yapıyı düzgün denetlemedikleri ve gerekli mühendislik hesaplamalarını yapmadıkları suçlamaları yer alıyor. Yapının sağlamlık testlerinin de yeterince yapılmadığı iddialar arasında.

Soruşturmanın ilerlemesiyle birlikte, Selim Köse Apartmanı faciasında sorumluluğu olan kişilerin cezalandırılması bekleniyor. Bu dava, sadece bu faciaya değil, tüm Hatay’daki diğer yapıların güvenliğini de sorgulayan önemli bir adım olacak.

Bu dava, Hatay halkı ve genel olarak inşaat sektöründeki denetim süreçlerinin iyileştirilmesi için kritik bir dönüm noktası olabilir. Adaletin yerini bulması ve sorumluların cezalandırılması, benzer trajedilerin önlenmesi için örnek teşkil edecektir.