Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sendikalardan memur zam teklifine tepki!

Kamu çalışanları sendikaları hükümetin

Kamu çalışanları sendikaları hükümetin 7. Dönem Toplu Sözleşme görüşmeleri çerçevesinde 2024 ve 2025 yılları için önerdiği zam oranına büyük tepki gösterdi.

AKP iktidarının 2024 yılı için %15+%10, 2021 için ise %6+%5 oranında

Değiştirdiği zam oranının enflasyonun çok altında kaldığını vurgulayan sendikalar “teklifin Hakem Heyeti Kuruluna gitmesi ve buradan çıkan kararın değişmeyeceği ortadadır.

İktidara yakın Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın önerilen zammın enflasyonun çok altında olduğunu belirterek kabul edilmez olduğunu açıkladı. Memur-Sen Başkanı Ali Yalçın, “Merkez Bankası’nın 2024 yılı enflasyon hedefi kapı gibi %33 olarak ortada dururken tekliflerin 23’lü 25’li rakamlarda geziyor olması, ikinci yıl için herhangi bir cümle kurulmaması anlaşılabilir değil” ifadesini kullandı.

Birleşik kamu İş Konfederasyonu Başkanı Mehmet Yeşildağ imzasıyla yapılan açıklamada ise

Şu anda çarşı pazardaki fiyatları hepimiz görüyoruz ve yaşıyoruz. Akaryakıta, vergilere yapılan artışları hepimiz biliyoruz. Merkez Bankası geçtiğimiz günlerde bütün enflasyon hedeflerini değiştirmiştir. 2024 yılı için beklentiyi %33’e kadar yükseltti. AKP’nin kamu çalışanlarını açlığa ve yoksulluğa mahkûm ettiği Toplu Sözleşme masasında

hükümetin arka bahçesi gibi davranan Memur-Sen gibi TÜİK’te bu arka bahçede ki yerini siyasal bir unsur olarak almaktadır.

Kamu emekçilerinin ekonomik, sosyal ve özlük hakları konusundaki taleplerini ve çözüm önerilerinin dikkate alınmadığı bir toplu sözleşme düzeni gerçekçi olamaz”. – Sami Gökçe –