Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şenol Güneş’li Trabzonspor, Beşiktaş’ı ağırlıyor

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig’in

Beşiktaş, Trendyol Süper Lig’in 5. haftasında Trabzonspor’a konuk olacak. Papara Park’ta oynanacak kritik karşılaşma, saat 20.00’de başlayacak ve hakem Ali Şansalan tarafından yönetilecek.

Ligde şu ana kadar oynadığı 3 maçta 3 galibiyet elde eden Beşiktaş, 9 puan ve averajla 3. sırada bulunuyor. Siyah-beyazlı ekip, milli maçlar nedeniyle liglere verilen aranın ardından Trabzonspor’u mağlup ederek çıkışını sürdürmeyi hedefliyor.

Trabzonspor ise bu sezon Süper Lig’de oynadığı 2 maçtan 1’ini berabere tamamladı. İkinci haftayı bay geçen Karadeniz temsilcisinin 3. hafta karşılaşması ise Avrupa kupalarındaki mücadelesi nedeniyle ertelendi. Şenol Güneş, Trabzonspor’un başında bu sezonki ilk maçına çıkacak. Güneş, kariyerinde 5. kez Trabzonspor’un teknik direktörü olarak görev alacak. Önceki yıllarda Beşiktaş’ta da teknik direktörlük yapmıştı.

İki takım Süper Lig tarihinde 102 kez karşı karşıya geldi. Bu maçların 38’ini Beşiktaş, 37’sini ise Trabzonspor kazandı. 27 karşılaşma ise berabere sonuçlandı. Beşiktaş’ın attığı 144 gole, Trabzonspor 118 golle karşılık verdi.

Trabzon’da oynanan lig maçlarında Trabzonspor’un üstünlüğü göze çarpıyor. Bordo-mavililer, Beşiktaş’ı Trabzon’da oynanan 50 karşılaşmada 24 kez yenerken, Beşiktaş ise 15 galibiyet elde etti. 11 maç ise berabere sonuçlandı. Trabzonspor, evindeki maçlarda 71 gol atarken, Beşiktaş 61 gol kaydetti.

Geçtiğimiz sezonun ilk yarısında Trabzon’da oynanan karşılaşmada Trabzonspor, Beşiktaş’ı 3-0 mağlup etmişti. Ayrıca, 2005-2006 sezonunda Trabzon’daki lig mücadelesi Karadeniz ekibinin cezası nedeniyle İzmir’de oynanmış ve Beşiktaş 2-1 galip gelmişti.

Beşiktaş, Trabzonspor karşısındaki en farklı galibiyetini 20 Kasım 1993’te İstanbul’da 7-1’lik skorla almıştı. Ayrıca, 2001-2002 ve 2003-2004 sezonlarında 5-0, 1994-1995 sezonunda ise 4-0 galibiyet elde etmişti. Trabzonspor ise Beşiktaş’a karşı en farklı galibiyetini 11 Mart 1997’de Ankara’daki Başbakanlık Kupası maçında 4-0’lık sonuçla elde etmişti.

Muhtemel 11’ler:

Trabzonspor: Uğurcan, Pedro, Savic, Denswil, Eren, Mendy, Ozan, Cham, Visca, Draguş, Banza

Beşiktaş: Mert Günok, Svensson, Paulista, Uduokhai, Masuaku, Al-Musrati, Gedson, Rafa Silva, Rashica, Joao Mario, Immobile