Seup İle 1500 Liseliye İş

Avrupa Birliği (AB) desteği ile yürütülen “Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi” (SEUP) kapsamında, İş Gücü Piyasası Destekleme Programı’yla, 1500 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mezunu ilk defa işe yerleştirilecek. Bir sene boyunca, işveren maliyeti de dahil olmak üzere, tüm asgari ücret masraflarının SEUP Projesi tarafından karşılanacağı ve böylelikle de mezunların […]

Avrupa Birliği (AB) desteği ile yürütülen “Mesleki ve Teknik Eğitim Yoluyla Sosyal ve Ekonomik Uyum Projesi” (SEUP) kapsamında, İş Gücü Piyasası Destekleme Programı’yla, 1500 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi mezunu ilk defa işe yerleştirilecek. Bir sene boyunca, işveren maliyeti de dahil olmak üzere, tüm asgari ücret masraflarının SEUP Projesi tarafından karşılanacağı ve böylelikle de mezunların iş piyasasına katılımının sağlanacağı kaydedildi.
SEUP Projesi uygulanmaya başlandığı günden itibaren, pilot okullardaki Türk ve Suriyeli öğrencilerin eğitime devamını sağlamak amacıyla; ulaşım, öğle yemeği, kırtasiye, kıyafet ve temrinlik desteği sağlandı. Bugüne kadar 1187 atölye ve laboratuvar, öğrenciler için teknolojik gelişmelere uygun hale getirildi. 2018-2019 öğretim yılından itibaren, SEUP Projesi kapsamındaki pilot okullardan mezun olan öğrencilerin, 21 meslek alanında iş piyasasına yerleştirilmesine de başlandı. İş Gücü Piyasası Destekleme Programı ile istihdamları desteklenen SEUP öğrencilerinin gelecekleri, garanti altına alınıyor.
Teknik elemanlara ulaşmanın böylesine zor olduğu bir dönemde, SEUP Projesi ile yetişen mezunlar, iş yaşamına ve geleceklerine ilk imzalarını, SEUP Projesi pilot illerinden biri olan ilimiz Hatay’da attı. Geçen hafta içinde ilimizde düzenlenen “İş Gücü Piyasası Destekleme Programı İmza Töreni’nde”, Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Nazan Şener ve işverenler arasında imzalanan anlaşmadan sonra, işverenler, SEUP öğrencileri ile imza atarak, istihdamda yeni bir dönemin kapısını araladılar.
İş Gücü Piyasası Destekleme Programı İmza Töreni’ne; Milli Eğitim Bakanlığı Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Nazan Şener, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu’ndan Feyhan Evitan Canbay, Alman Kalkınma Bankası’ndan Salvatore Calanduccia, Antakya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Selahattin Eskiocak, Hatay Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Abdulkadir Teksöz ve Hatay İl Milli Eğitim Müdürü Mesut Çerko katılım sağlayarak, SEUP öğrencileri ve işverenlerle bir araya geldi.
İş Gücü Piyasası Destekleme Programı kapsamında Hatay’da ilk kez imza atan Antakya Yıldız Selahattin Mıstıkoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden mezun olan 10 Türk ve 10 Suriyeli öğrenci, “Çocuk Gelişimi ve Eğitimi” alanında 10 farklı işveren şirket tarafından, Reyhanlı Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden mezun olan 18 Türk ve 10 Suriyeli öğrenci “Çocuk Gelişimi ve Eğitimi, Bilişim Teknolojileri, Yiyecek-İçecek Hizmetleri ve Moda Tasarımı” alanlarında 9 farklı işveren şirket tarafından, Mersin Fatma Aliye Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden mezun olan 1 Türk ve 1 Suriyeli öğrenci “Çocuk Gelişimi ve Eğitimi ile Gıda Teknolojileri” alanlarında 1 işveren şirket tarafından istihdam edilmeye başladı.
Böylece, toplamda, 29’u Türk ve 21’i Suriyeli olmak üzere 50 öğrenci, 5 farklı meslek alanında, 20 farklı işveren ile iş yaşamlarına ilk adımlarını atmış oldular.
Projenin tamamlanacağı 30 Kasım 2024 tarihine kadar 1500 kişinin 1 senelik istihdamının sağlanması amaçlanıyor. -Mutlu Yanık-

Exit mobile version