Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

SGK’nın Kararları Rahatlamayı Tetikliyor

Milletvekili Serkan Topal, pandemi

Milletvekili Serkan Topal, pandemi sürecinin devam ettiğine, ancak toplumda bir rahatlamanın görüldüğüne vurgu yaptı

CHP Hatay Milletvekili Serkan Topal, TBMM başkanlığına ilettiği önergede, küresel salgın sürecinde mevcuttaki uygulamalara yönelik eleştirilerde bulundu. Milletvekili Topal, pandemi sürecinin devam ettiğini ancak toplumda bir rahatlama görüldüğünü, SGK’nın aldığı kararların da bu rahatlamayı tetiklediğini vurguladı.
Tüm dünyada olduğu gibi Mart ayı başlarında Türkiye’yi saran pandemi devam ettiğini, her ne kadar vaka sayısı ilk aylardaki gibi yüksek olmasa da, her gün 1000 civarında vatandaşımızın enfekte olduğunun açıklandığını belirten Milletvekili topal, uzmanlara göre vakalar ve yoğun bakım vakalarının artıyor olmasının salgının aslında etkisini sürdürdüğünü, yayıldığını da gösterdiğini bildirdi, bu nedenle vakaların sabitlenmesinin hastalığın bittiğini göstermediğini ifade etti.
Salgın hizmet bakım ödemesi sonlandırıldı …
Bütün bunlara rağmen toplum genelinde büyük bir rahatlama görülüyor. Özellikle toplu taşıma araçlarında, nikah, düğünlerde, AVM’lerde sosyal mesafe kurallarına uymadığı anlaşılıyor. Diğer yandan SGK’nın aldığı karar da bu rahatlamayı tetikler nitelikte. SGK, 30.06.2020’de özel hastanelere gönderdiği yazıyla salgın hizmet bakım ödemesini sonlandırdı. SGK, özel hastanelere gönderdiği yazıyla pandemi öncesi döneme döndüklerini bildirdi ve artık ödeme yapılmayacağını duyurdu.
Salgın bakım ücreti pandemi döneminde günlük yatış için 650 TL, yoğun bakım için de bin 200 TL civarındaydı. Yeni uygulamayla yoğun bakım için günlük 230, hasta yatışı ise 43 TL oldu.
Vatandaş özel hastanelere gidemeyecek …
Vatandaş bundan sonra Kovid-19’da özel sektörü bir tercih olarak kullanamayacak. Özel hastaneye gittiğinde de cebinden de ödemeyecek çünkü özel sektör düşük fiyatlara alamayacak. Özel sektör koronavirüse karşı ekipman bulundurmayacağı, ilacı karşılayamayacağı için hasta alamayacak. Yukarıda belirtilen gerekçelerle, koronavirüs salgınının daha fazla büyümemesi ve kış aylarına daha hazırlıklı girilmesinin araştırılması amacıyla meclis araştırması açılmalı.”
Mehmet ÖZGÜN