Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sıcak Hava Pazartesi’yi işaret ediyor

Pazar günü sona erecek

Pazar günü sona erecek olan 9 günlük bayram tatili, hava durumuyla ilgili merakları artırdı. Meteoroloji kaynakları, önümüzdeki haftaya ilişkin yeni uyarılarını paylaştı. Yaklaşan günlerde beklenen kavurucu sıcaklık dalgası, deniz sezonunun açıldığına işaret ediyor. Meteoroloji kaynaklarına göre, pazartesi gününden itibaren ülkemizin Afrika’dan gelen sıcak hava dalgasının etkisi altına gireceği belirtiliyor. Hava Forum’un bildirdiğine göre, bu beklenen sıcak hava dalgasıyla birlikte Türkiye, bahar mevsiminden yaz mevsimine geçiş yapacak.

Pazartesi gününden itibaren başlayacak olan sıcak hava dalgasıyla birlikte hava sıcaklıklarının yükselmesi ve güneşin etkisinin artması bekleniyor. Özellikle iç kesimlerde ve kıyı şeritlerinde sıcaklıkların belirgin şekilde artmasıyla birlikte insanlar, serinlemek için gölgelik alanlara ve suya yönlendirilebilir.

Hava Forum’un aktardığına göre, Perşembe ve Cuma günlerinden itibaren Balkanlar’dan gelen hava akımlarının etkisiyle bir miktar serinleme yaşanabilir, ancak Afrika’dan gelen sıcak hava dalgasının bu serinlemeye izin vermeyebileceği ifade ediliyor. -İlyas Yiğit-