Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Şiirde 21.Yıl Etkinliği

             17. Antakya Kültür

             17. Antakya Kültür Sanat ve Edebiyat Günleri kapsamında, Türkiye Yazarlar Sendikası 2. Başkanı ve aynı zamanda onur konuğu olan Nalan Çelik adına, “Nalan Çelik ve Şiirde 21. Yıl” etkinliği düzenlendi.

                Gazetemiz Yazarı Murat Demirkol’un sunumuyla başlayan etkinlik, Çelik’in söyleşisiyle devam etti.

                İlk sözü alan Murad Demirkol, “Kötücül bir çağın etkisi altındayız…” diye başladığı konuşmasına, “Aşırı tüketim, hava kirliliği, salgın ve iklim krizinden” söz etti. “Doğaya ve canlılığa şiddet, kadına şiddet, çocuk işçiliği ve sömürülen çocuklar…” gibi konulara da değinen Demirkol, konuşmasını, “Yazık ki bu çağ, herkesin her şey olduğu

bir çağ. Bu çağ, dijital sömürü çağı aynı zamanda. Herkesin ekonomist, herkesin siyaset bilimci, herkesin sosyolog, herkesin her şey olduğu bir çağ…” diye sonlandırdı.

                Murad Demirkol’un ardından söz alan Şair Yazar Nalan Çelik, Antakya’da olmaktan onur duyduğunu ve bu şehrin mitolojisinin büyüleyici olduğunu ifade ettiği konuşmasında, yazım sürecine ve bu bağlamda şiirine katkı sunan sürece vurgu yaptı.

                Yazmanın, aynı zamanda emek olduğunu ve bu anlamda birçok şair ve yazara katkılar sunmak gerektiğini söyleyen Çelik, Orhan Veli ve

Nazım Hikmet yanı sıra kendisine ait şiirleri seslendirdi. Nalan Çelik, söyleşinin ardından kitaplarını imzaladı.

-Haber/Selvi Günay-