Sabah saatlerinde gelen bir telefon ile, Sinan Abi’nin vefat ettiğini öğrendik. Hepimiz, tüm Hatay çok üzgünüz. Kendini Antakya’ya, Antakya Gazetesi’ne adamış, doğa sever, hümanist bir insanı kaybettik. Kendisi ile güzel anılarımız var. Benim tanıdığım Sinan Abi kimdir, anılarımız nelerdir, biraz onları yazmak, tarihe şerh düşmek istiyorum.
Ailesi ile aile dostuyuz, yıllara dayanan sıkı bir diyaloğumuz vardır. Fakat benim şahsen Sinan Abi ile hukukum pandemi zamanı güçlendi.
Kapanma döneminde telefonuma bir mesaj geldi, Antakya Gazetesi’nin okurlarına ücretsiz olarak mail ortamında gönderileceğini gördüm. Ben de bunun üzerine Sinan Abi’yi aradım. “İhtiyacınız yok, tahmin edebiliyorum ama bana da bir abonelik yapın, ufak da olsa bir katkım olsun” diyerek kendisine telefonu açtım. Bana sitem etti, “senden para isteyen mi var, düşünmen yeter” dedi, ben de kabul etmedim ve bir katkı sunmak istediğimi ısrarla dile getirdim. Bunun üzerine Sinan Abi de “katkı sunmak istiyorsan Gazete’ye yazı yaz ve yolla, bu bizim için daha değerli olur” dedi. Ben de Sinan Abi’nin bu teklifini kabul ettim.
Bu vesile ile 15 Nisan 2020’de yazımı yolladım. Sonra belli aralıklarla bu yazılarıma devam ettim. Yazılarım iş tempoma göre kimi zaman arttı kimi dönem azaldı. Hatta arşive baktım, kendilerine teşekkür etmek için de 18 Mayıs 2020’de bir yazı kaleme almışım (https://antakyagazetesi.com/kisa-bir-tesekkur/).
Sinan abi şehrin en gergin zamanlarında her zaman tarafsızlığını korumuş bir gazetecidir. İletişim her zaman güzeldi. Bir duruşu vardı tabii, ama hiçbir zaman objektif gazetecilik ilkelerinden ödün vermedi. Yeniliklere her zaman açık biriydi. Zaman zaman götürmüş olduğum tüm projeleri ilgiyle dinler, uygulamaya geçirmek için hızlıca aksiyon alırdı.
Gönül isterdi ki bu yazıyı bu vesile ile aleme almasaydım. Fakat hayat böyle bir şey. bir tarafta doğumlar diğer yanda vefatlar.
Bizlerin üzerine düşen, Antakya Gazetesi’ne sahip çıkmaktır. Aramızdan ayrılan güzel insanların anılarını yaşatmak, güzel ahlaklarının yayılmasına vesile olmaktır.
Sevgili Sinan Abi,
Huzurla uyu.
YORUMLAR