Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sınıfa; Şehit Savcı M.Selim Kiraz ismi verildi

Türkiye’de lisede ilk ‘adalet

Türkiye’de lisede ilk ‘adalet sınıfı’ Hatay-Altınözü’nde açıldı

Altınözü Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü destekleriyle, Sultan Abdülhamit Han Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde ‘Meslek Edinme Atölye Sınıfları’ açıldı. Türkiye’de ilk olarak oluşturulan ‘Adalet Sınıfı’ yanı sıra Güzellik ve Saç Bakım Atölyesi, Hasta ve Yaşlı Bakım Hizmetleri Atölyesi, Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Atölyesi’ne ek olarak Servis Hizmetleri Atölyesi açılışı da gerçekleştirildi.
İlçe Sultan Abdulhamit Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde yapılan Adalet Uygulama Sınıfı, Mutfak Atölyesi, Servis Atölyesi, Hasta ve Yaşlı Bakım Atölyesi, Güzellik ve Saç Bakımı Atölyesinin açılışını; Kaymakam Bülent Uygur, Altınözü Cumhuriyet Başsavcısı Özgür Özen, Altınözü Cumhuriyet Savcısı Alkaner Alkan, Altınözü Hakimi Mehmet Hanifi Yıldızhan, Altınözü Hakimi Hasan Atalay Erol, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Güner, STK temsilcileri, kurum müdürleri, öğretmenler, veliler ve öğrenciler gerçekleştirdi.
-EĞİTİME ÖNCELİK-
Açılışta konuşan Kaymakam Bülent Uygur, “Değişen, güzelleşen ve gelişen Altınözü ilçemize, her geçen gün yeni eserler bırakmanın heyecanını yaşamaktayız. Göreve geldiğimiz günden bugüne kadar, eğitim her zaman önceliğimiz olmuştur. İlçemizde de böyle örnek atölyelerin sınıfların olması bizleri sevindirmektedir. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız için her şeyin en iyisini yapmak ve böylece onlara en iyi eğitimi vermek için çalışmaktayız. Atölyeler, ilçemize ve sizlere hayırlı olmasını diliyorum” dedi.
Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz isminin verildiği Adalet Bölümü Atölyesi’nin kurdele kesim töreninde konuşan Altınözü Cumhuriyet Başsavcısı Özgür Özen ise, “Türkiye’nin hiçbir okulunda olmayan imkanlara sahip Adalet Bölümü Atölyesi’ne Adalet Şehidi Selim Kiraz’ın adının verilmesi ayrıca anlamlı oldu. Buradan yetişen öğrenciler, umarım ilçe adliyesinde de görev alarak ilçelerine hizmet edeceklerdir. Adliyede yetişmiş eleman olarak da faydalı olacaklarına inanıyorum. Ülkemizin; içinde Allah korkusu olan, vatanını milletini seven hakim ve savcılara ihtiyacı var. Sizlerin arasından da inşallah savcılar, hakimler, zabıt katipleri yetişir. Atölye, öğrencilere ve Altınözü’ne hayırlı olsun” dedi.
İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Güner de konuşmasında, sınıflarla ilgili katılımcıları bilgilendirdi.
Güner, açıklamasında, “Kaymakamımız Bülent Uygur’un öncülüğünde, Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğümüzün gönderdiği 300 Bin TL’lik yardım ve İl Milli Eğitim Müdürlüğümüzün katkılarıyla, okulumuzda 4 adet atölye oluşturduk. Buradan yetişecek öğrencilerimiz, ileride ülkemize güzel hizmetlerde bulunacaklardır. Emeği geçen herkese teşekkür ediyor, atölyelerin öğrencilerimize ve ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından; Adalet Uygulama Sınıfı, Mutfak Atölyesi, Servis Atölyesi, Hasta ve Yaşlı Bakım Atölyesi, Güzellik ve Saç Bakımı Atölyesi, kesilen kurdelelerle kullanıma açıldı.
Davetliler sınıfları tek tek gezerek atölyeler hakkında bilgi aldılar. Program, davetliler onuruna verilen kokteylin ardından, hatıra fotoğrafı çekimiyle sona erdi. -Cemil Yıldız-