Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sistemde ciddi problemler var

Saadet Partisi Grup Başkanı
Saadet Partisi Grup Başkanı Özdağ, Cumhurbaşkanlığı hükûmet sitemine geçtikten sonra verilen vaatlerin yerine getirilmediğini öne sürerek parlamenter sistemde ciddi problemler olduğunu söyledi.
Avrupa Birliği üyeliği kriterlerine ilişkin fasılların açılması, kanunlarda yapılan düzenlemeler ve anayasa değişikliğiyle beraber Türkiye’nin demokratikleşme yolunda büyük mesafeler aldığını belirten Özdağ, “O ‘kör’, ‘şaşı’, ‘topal’, ‘çolak’ dediğiniz o parlamenter sistemde bence göreceli de olsa birilerine göre zaman zaman başarısız bulunsa bile başarılıydı.” ifadesini kullandı.
Özdağ, hükûmetin ekonomi politikalarını eleştirerek “Çalışan emeklilere de 5 bin lira verilmesiyle ilgili önce diyorsunuz ki ‘Vermeyeceğiz.’ ardından daha sonra gelip ‘Vereceğiz.’ diyorsunuz. Çiftçi kayıt belgesi olmayanlara da vermiyorsunuz. İşinizi güzel yapmıyorsunuz. Neden yapmıyorsunuz? Bu sistemden dolayı yapmıyorsunuz. Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi ortak aklı ortaya çıkarmaz.” dedi.
Anayasa değişikliği çalışmalarına değinen Özdağ, “Anayasa değişikliğini yapamazsınız, yapmanız mümkün değildir. Neden? Siz mevcut Anayasa’ya uymuyorsunuz, dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili uymuyorsunuz, çifte standartlısınız siz. Devlet bürokrasisinde kesinlikle çifte standartlı davranmaz, yargı kesinlikle çifte standartlı davranmaz.” ifadesini kullandı. (aa)