Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sivrisinek İstilasına Karşı Önlemler

Yazın gelmesiyle birlikte akıllara

Yazın gelmesiyle birlikte akıllara gelen en büyük sorunlardan biri olan sivrisinekler çadır kentlere akın ediyor.

Çadır kentlerde yaşanan hijyen sorunlarından kaynaklı olarak sivrisineklerin yanı sıra haşere ve yılan sokma şikayetleri de gelmeye başlamış durumda.

Yurttaşlar yetkililerin bir an önce önlem almasını istiyor. Uzmanlar bu tür canlılardan korunma yollarını açıkladı:

-Sineklik kullanın: Pencerelerinize ve kapılarınıza sineklik takarak iç mekanları sinek, haşere ve yılanlardan koruyabilirsiniz. Ayrıca gece uyurken yatağınızın etrafına da sineklik yerleştirmek sizi sivrisineklerin ısırmasından koruyacaktır.

-Sivrisinek ve haşere kovucu kullanın: Cilde ve giysilere sivrisinek, haşere kovucu sprey veya losyon uygulayarak size yaklaşmasını engelleyebilirsiniz. Bu ürünlerde genellikle DEET veya picaridin gibi etken maddeler bulunur. Kullanmadan önce etiket talimatlarını dikkatlice okuyun.

-Düzenli olarak böcek ilacı kullanın: Ev ve çevrenizde sinek ve haşere problemleri yaşıyorsanız, düzenli olarak böcek ilacı kullanabilirsiniz. Bu, sineklerin ve diğer haşerelerin kontrol altına alınmasına yardımcı olacaktır.

Son olarak ise lavanta, nane, limon otu gibi doğal kokular, sinekleri uzak tutabilir. Uzmanlara göre, bu tür salgınların önlenmesi için kişisel tedbirler de oldukça önemli yer tutuyor.