Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Skandal, Fiyasko Var!

AKP’li Vekil Hüseyin Yayman,

AKP’li Vekil Hüseyin Yayman, açılışı olmadan, EXPO 2021 için çok ağır konuştu:

Hatay AKP Milletvekili Hüseyin Yayman, bugün ve yarın tanıtımı ile açılış programı gerçekleşecek olan EXPO 2021 için şimdiden çok ağır iddialar ve suçlayıcı ifadeler kullanarak, Hatay Büyükşehir Belediyesi’ni iş bilmemekle suçladı.
Dün TBMM’de gündem dışı konuşan Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Hatay’ın, barışın ve kardeşliğin başkenti olduğunu, Büyükşehir Belediyesi ev sahipliğinde EXPO’ya hazırlanıldığını hatırlatarak, bu kapsamda 2017 yılında anlaşma imzalandığında bazı sözler verildiğini, ancak bu sözlerin tutulmadığını anlattı.
45 ülkeden turistlerin Hatay’da stant kuracakken bunun gerçekleşmediğini, Hatay’a 5 yıl içinde 2,5 milyon turist geleceği söylenmesine rağmen gelmediğini belirten Milletvekili Hüseyin Yayman, “Turist nerede? Doğa, yaşam, akademi sözü verildi! Nerede?” diye sordu ve Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin EXPO için 2 Milyar Lira harcarken, sadece bir ajansa 16 Milyon Lira ödediğini, yerel basın ile gazeteleri ise yok saydığını kaydederek, tanıtım için harcanan bu paraların, tercih önceliği olması gereken, hizmet bekleyen 15 ilçeden esirgendiğini söyledi.
Hatay’ın 15 ilçesinin, içme suyu ve yol yapımı hizmetleri beklediğini söyleyen Milletvekili Hüseyin Yayman, bugün ve yarınki EXPO açılışının kağıt üzerinde olacağını, Hatay halkının hayallerinin fiyasko ile sonuçlandığını kaydederek, “Çiçek EXPO’su olacaktı, Beton EXPO’su oldu” dedi. Milletvekili Hüseyin Yayman, EXPO’da Ziraat Odaları, Meslek Odaları, STK’lar, esnaf, üniversiteler ve turizm derneklerinin yok sayıldığını belirtti ve Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin hazırladığı EXPO’nun, skandal ve fiyasko olduğunu öne sürdü. -Cemil Yıldız-