Sodes Projesi

Altınözü ilçesinde “Pamuk Eller Yöresel Ürünleri Üretiyor” Projesi uygulamada… Altınözülü kadınlar üretiyor Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) katkılarıyla Altınözü Kaymakamlığı Proje Ofisi koordinatörlüğünde, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bulunan Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile hayata geçirilen “Pamuk Eller Yöresel Ürünleri Üretiyor” Projesi kapsamında açılan Yöresel Gıda Ürünleri Yapımı […]

Altınözü ilçesinde “Pamuk Eller Yöresel Ürünleri Üretiyor” Projesi uygulamada… Altınözülü kadınlar üretiyor

Kalkınma Bakanlığı Sosyal Destek Programı (SODES) katkılarıyla Altınözü Kaymakamlığı Proje Ofisi koordinatörlüğünde, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde bulunan Halk Eğitim Merkezi işbirliği ile hayata geçirilen “Pamuk Eller Yöresel Ürünleri Üretiyor” Projesi kapsamında açılan Yöresel Gıda Ürünleri Yapımı kursunda üretilen salatalıklar, dolmalık ve turşuluk olarak kışa hazırlanıyor.
Kalifiye eleman ihtiyacının giderilmesi ve işsiz sayısının azaltılmasına katkı sağlamak amacıyla gerçekleştirilen
Pamuk Eller Yöresel Ürünleri Üretiyor Projesi’nde yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren Kaymakam Bülent Uygur şunları söyledi:
“İşsiz insanlarımıza çare olamazsanız, orada mutlu ve huzurlu bir toplum oluşturma şansınız yoktur. Kaymakamlık olarak, ilçemizin gelişmesine ve kalkınması amacıyla gerçekleştirdiğimiz projelerle vatandaşlarımıza iş imkânları sunuyoruz. Pamuk Eller Yöresel Ürünleri Üretiyor projemiz kapsamında, ilçemizin kalifiye eleman ihtiyacının giderilmesi ve işsiz sayısının azaltılmasına katkı sağlamak amacı ile 20 işsiz bayana yönelik Yöresel Gıda Ürünleri Yapımı kurslarında eğitimleri verilmektedir. Projemizde, kursiyerlerimiz toz biber, biber salçası, reçel, turşu ve kuru dolmalık salatalık, biber yapmaktadırlar.”
-SALATALIK DOLMASI-
Salatalık dolmasının Altınözü’ne has bir yöresel lezzet olduğunu vurgulayan Pamuk Eller Yöresel Ürünler Üretiyor Projesi Eğitmeni Derya Bilmez’in açıklaması ise şöyle:
“İlçemizde üretilen salatalık dolması, ekonomik açıdan tercih edilmektedir. Salatalıkla-rımız, önce oyuluyor, daha sonra tuzlanıp iplere diziliyor. İplere dizme işleminden sonra güneşte kurutma işlemi yapılmaktadır. Güneşte kurutma işleminden sonra, patlıcan ve dolmalık biber gibi saklanarak kış aylarında dolma olarak tüketilen bir ürün olarak sofralarımıza sunuluyor.”
Salatalık dolmasının, patlıcan ve kabak dolmasından daha lezzetli ve pratik olduğunu söyleyen Pamuk Eller Yöresel Ürünler Üretiyor Projesi kursiyerlerinden Nevin Dönmez de, salatalık dolmalarının kısık ateşte 30 dakikada piştiğini ifade etti. -Selvi Günay-

 

Exit mobile version