Sağlam bu taşlar sonra ne oluyor?
1 Haziran tarihli bir ‘basın bülteni’ aracılığıyla “Hatay Büyükşehir Belediyesi(HBB), gerek altyapı gerek üstyapı çalışmalarında dünya standartlarında kaliteli hizmetler üretmeye devam diyor” mesajı veren Büyükşehir Belediyesi, bu fotoğraf karesine nasıl bir hikaye ekler?
Türkiye’deki her yerel idarenin vazgeçilmez ‘ulaşım’ malzemelerinden biri de kilit taşlar! Kullanımı ve yerleştirmesi kolay, sorun olduğunda söküp tekrar takması da… Peki, ekonomik olarak tercih edilen bir malzeme konusunda Antakya’da kamuoyuna yansıyanlar ne anlatıyor? Belediyelerin ‘daha ekonomik’ olduğu için kullandıkları bir malzemeyi böylesi bir tek kullanım sonunda atması ne anlatıyor?
Tartışma yaratan görüntünün tarihi, 01.06.2018! Büyükşehir Belediyesi, ‘asfalt’ dökümü öncesinde yoldaki kilit taşları sökme işlemi gerçekleştiriyor. Ancak, bu sökme işlemi itinayla ya da ‘tekrar kullanılabilir’ noktasında değil, ama bir iş makinesinin kepçesi yardımıyla yapılıyor.
Buna dair açıklama ise şöyle:
“Hatay Büyükşehir Belediyesi gerek altyapı gerek üstyapı çalışmalarında dünya standartlarında kaliteli hizmetler üretmeye devam ediyor. Vatandaşlara nitelikli ve kalıcı hizmetleri sunmak için ekipman ve donanımlarını sürekli yenileyen HBB ekiplerinin yol çalışmalarındaki son durağı Samandağ oldu. İskele Mahallesi’nde asfalt öncesi parke söküm çalışması gerçekleştiren ekipler, Vakıflı-Hıdırbey-Yoğunoluk grup yolunda da asfalt serim çalışmasını tamamladı.”
-EKONOMİK!-
Merak edilen ve sorgulanan kısım ise oldukça net! Her çeşit alt yapı çalışmasında kolaylıkla sökülüp tekrar kullanılabilen bir malzeme olduğundan dolayı ekonomik bir ‘malzeme’ olan ve Hatay’daki belediyeler tarafından da yoğun bir şekilde kullanılan kilit taşları bu şekilde ‘sökerek’ ve ‘kırarak’ toplayan bir iş makinesi ile nasıl bir mesaj veriyoruz? -Tamer Yazar-