Solğun, kayıplarının karşılanmasını istedi

Ocak’ta Ek Zam ve Refah Payı Artık Kaçınılmaz       Türk Eğitim-Sen Hatay Şube Başkanı Ömer Solğun, kayıplarının karşılanmasını ve ekonomik büyümeden hak ettikleri payı almak istediklerini bildirdi, Ocak’ta ek zam ve refah payının artık kaçınılmaz olduğuna vurgu yaptı.       Ocak ayında yapılacak zam ile eğitim çalışanlarının yaşadığı daralmışlığın giderilmesi gerektiğine dikkat çeken Solğun, “Kamu çalışanlarına […]

Ocak’ta Ek Zam ve Refah Payı Artık Kaçınılmaz

      Türk Eğitim-Sen Hatay Şube Başkanı Ömer Solğun, kayıplarının karşılanmasını ve ekonomik büyümeden hak ettikleri payı almak istediklerini bildirdi, Ocak’ta ek zam ve refah payının artık kaçınılmaz olduğuna vurgu yaptı.

      Ocak ayında yapılacak zam ile eğitim çalışanlarının yaşadığı daralmışlığın giderilmesi gerektiğine dikkat çeken Solğun, “Kamu çalışanlarına yönelik maaş artışları gündeme gelecektir. İğneden ipliğe gelen zamlarla birlikte kamu çalışanları belini doğrultamaz oldu. Ek zam yapılması, refah payı uygulaması getirilmesi, enflasyon farkının aylık ödenmesi artık kaçınılmaz olmuştur. Gerçek kayıplarımızın karşılanmasını ve ekonomik büyümeden bir çalışan olarak hak ettiğimiz payı istiyoruz.

Öğretmen maaşı asgari ücretin üç katı idi …

      Bakınız Kasım 2022 itibariyle dört yıllık bir öğretmenin maaşı 8 bin 520 TL’dir. Şu an asgari ücret 8 bin 500 TL olarak belirlenmişken, öğretmenlerimizin 8-9 bin TL maaş alması doğru değildir. 15 yıl öncesinde bir öğretmenin maaşı, asgari ücretin neredeyse 3 katı idi. Bugün ise öğretmenlerin maaşı ile asgari ücret neredeyse kafa kafaya gidiyor. Özellikle büyük şehirlerde ve tatil bölgelerinde kiralar inanılmaz arttı. Neredeyse doğalgaz, elektrik, su ve giderleri 10 bin TL bandına ulaştı. Dolayısıyla ocak ayında yapılacak olan zam ile eğitim çalışanlarının yaşadığı daralmışlık biraz olsun giderilmelidir” dedi.

3600 tüm memurları mutlu etmeli …

      Solğun, yardımcı hizmetler sınıfında çalışanların öğrenim durumlarına mütenasip şekilde bir defaya mahsus olmak üzere genel idari sınıfına alınmasını da talep etti. 3600 konusunda mesafe alındığını ancak halen eksikliklerinin olduğunu kaydeden Solğun, “Bu konuda Türkiye Kamu-Sen heyeti Meclise bir rapor sundu. Başta idareci konumunda olan şeflerimiz olmak üzere 1.derecedeki bütün kamu görevlilerine 3600 ek gösterge verilmesi ve kanunun tüm memurlarımızı mutlu edecek şekilde uygulanması için her türlü mücadeleyi veriyoruz” dedi.

ÖMK’de sorumluluğumuzu yapmaya devam edeceğiz …

      ÖMK konusunda sendikamız üzerine düşen sorumluluğun gereğini dört yıllık süreçte eksiksiz yaptığını ve yapmaya devam ettiğini kaydeden Solğun, “Eğitim kamuoyunun çok iyi bildiği gibi 2018 yılından başlayarak halen devam bir Öğretmenlik Meslek Kanunu süreci var. 23 Ekim 2018 tarihinde dönemin Milli Eğitim Bakanı Sayın Ziya Selçuk Cumhurbaşkanlığı tarafından düzenlenen 2023 Eğitim Vizyon Belgesi tanıtım toplantısında, ÖMK’nın çıkarılacağı kamuoyuna açıklanmıştı. Türk Eğitim Sen’in otuz yıllık geçmişi tertemiz, kazanımlarla ve hak mücadelesiyle doludur. ÖMK konusunda da sendikamız üzerine düşen sorumluluğun gereğini dört yıllık süreçte eksiksiz yapmıştır. Gerek Bakanlık merkez teşkilatının, gerekse taşra teşkilatının düzenlediği çalıştaylara iştirak ederek, ayrıca kendi düzenlediği çalıştay, toplantılarla talep ve görüşlerini kamuoyu ve muhataplarıyla paylaşmış, afiş ve broşürler hazırlayarak meslektaşlarımızı bilgilendirmiş, TBMM sürecinde de iki Genel Başkan yardımcımız ile Komisyon görüşmelerine katılmış ve meslektaşlarımızın beklentilerinin açık ve net şekilde ifade etmiştir.”      Mehmet ÖZGÜN

Exit mobile version