Soruların yanıtını merak ettik mi?

Peki, o yanıtların takipçisi olduk mu? Hataylı Akademisyen-Hukukçu Neval Oğan Balkız, aydınlatılmamış ve karanlıkta kalmış cinayetlerin ağırlaşan sorumluluğuna dikkati çekti. Uğur Mumcu cinayeti gibi birçok olayın karanlıkta kalan cevaplarıyla bugünden yarına eklenmeye devam ettiğini söyleyen, Hataylı Akademisyen-Hukukçu Neval Oğan Balkız, “Uğur Mumcu; toplumsal vicdanın, bilinç ve hafıza erdemi olduğunu, bunu eyleme geçiren toplumların ancak, her […]

Peki, o yanıtların takipçisi olduk mu?

Hataylı Akademisyen-Hukukçu Neval Oğan Balkız, aydınlatılmamış ve karanlıkta kalmış cinayetlerin ağırlaşan sorumluluğuna dikkati çekti.

Uğur Mumcu cinayeti gibi birçok olayın karanlıkta kalan cevaplarıyla bugünden yarına eklenmeye devam ettiğini söyleyen, Hataylı Akademisyen-Hukukçu Neval Oğan Balkız, “Uğur Mumcu; toplumsal vicdanın, bilinç ve hafıza erdemi olduğunu, bunu eyleme geçiren toplumların ancak, her türlü hak ve özgürlükleri yasal güvenceye alınmış, barış ve güven içinde, özgür, eşit koşullarda yaşayabileceklerini, savunduğu her gerçeklik gibi en açık şekilde dile getirmişti” dedi.
Buna dair değerlendirmesinde, “Geçmiş cinayetleri kolaylıkla unutan bir toplumun, bundan sonra dökülecek kanların da sorumluluğuna ortak oluyor demektir” diyen Balkız, şu soruları sıraladı:
“Ne çok eksildik! Toplum olarak ne çok ağırlaşıyor sorumluluğumuz! Aydınlatılmamış, karanlıkta bırakılmış cinayetler karşısında bizler; ‘Bir-Devlet, bir daha böyle cinayetlerin yaşanmayacağının garantisini oluşturacak siyasi, idari, hukuki önlemleri almış, demokratik şeffaf denetim mekanizmalarını oluşturmuş mudur? Adalet hakkının eksiksiz şekilde yerine getirilmesini sağlayacak bir soruşturma, kovuşturma, adil ve tarafsız bir yargılama yapılmış mıdır? Toplum olarak hakikati bilme hakkımızın gereği yerine getirildi mi?’ sorularının yanıtını ne denli merak ettik ve takipçisi olduk?” -Tamer Yazar-

Exit mobile version