Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Soylu, dokunulmazlığının kaldırılmasını istedi

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı

TBMM İçişleri Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Süleyman Soylu, yasama dokunulmazlığının kaldırılması için TBMM Başkanlığı’na başvuruda bulundu. Soylu, dilekçesinde 40 yıllık siyasi kariyerinin her anına inandığını belirterek, karşılaştığı karalama ve iftira kampanyalarına karşı dokunulmazlığının kaldırılmasını talep etti.

Soylu, dilekçesinde şu ifadeleri kullandı: “Üzerinde onurla görev yaptığım Gazi Meclis’imizin çatısı altında, milletimizi temsil ve hizmet ifasıyla hükümetlerimizi, İçişleri Bakanı olarak görev yaptığım dönemi, şahsımı ve arkadaşlarımı hedef alan birçok mesnetsiz, manipülatif karalama ve iftiraya maruz kaldık.”

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında yürütülen mücadelenin önemine değinen Soylu, bu mücadelenin hak ve hukukunu gözetmenin sorumluluğu olduğunu ifade etti. Soylu, iftira ve karalama kampanyalarına karşı hukuk zemininde mücadele etmenin zaruri olduğunu vurguladı.

Soylu’nun dilekçesinde, İçişleri Bakanlığı görevinden ayrıldığı 3 Haziran 2023’ten itibaren aleyhinde yayımlanan haberlerin ve yazıların sayısını verdiği belirtilirken, “TBMM’de hakkımda hiçbir fezleke bulunmamaktadır” ifadesi dikkat çekti. Ayrıca, çeşitli muhalefet liderlerinin kendisini dokunulmazlık zırhına sığınmakla suçladığını belirtti.

Soylu, “Demokrasiye ve hukuka bağlılığım, devletime olan sadakatim ve milletimize karşı sorumluluğum gereği, bu karalama ve itibarsızlaştırma kampanyalarına karşı yasama dokunulmazlığımın kaldırılmasını talep ediyorum” dedi.

Başvurunun, hakkaniyetin ve gerçeklerin ortaya çıkması için yapıldığı belirtiliyor. – Volkan İcil-