Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Spor bakanı madalyayı önemsemiyor

Gençlik ve Spor Bakanı

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Paris 2024 Olimpiyat Oyunları’nda alınan sonuçlarla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu. Bakan Bak, olimpiyatlarda elde edilen sonuçların kendilerine değerli mesajlar verdiğini belirtti ve sporculara teşekkür etti.

 

Sporculara Teşekkür ve Destek Vurgusu

 

Bakan Bak, Paris 2024’te mücadele eden tüm sporculara teşekkür ederek, “Sporcularımızın oyunlara katılmak için verdiği emeği çok iyi biliyoruz. Biz onların daima yanında olduk ve olmaya da devam edeceğiz. Madalya kazanan, madalyaya yaklaşan ve özellikle ilklere imza atan sporcularımız oldu. Bu durumlar gelecek adına umut verici.” dedi.

 

Madalya ve Performans Beklentileri

 

Bakan Bak, olimpiyatlardaki performansların beklentilerinin altında kaldığını ifade etti. “Bu duruma madalyalar üzerinden bakmıyorum,” diyen Bakan Bak, sözlerini şöyle sürdürdü: “Olimpiyatlar sporun zirvesi. Rakipleriniz de en az sizin kadar motive şekilde hazırlanıyor. Ancak bazı ilkler bizim için çok önemli. Daha önce madalya almadığımız atıcılıkta madalya kazanmamız, okçulukta takım halinde madalya almamız ve genç yüzücümüz Kuzey Tunçelli’nin ilk kez finale kalması umut verici.”

 

Federasyonlar ve Gelecek Planları

 

Bakan Bak, spor federasyonlarına sundukları imkanlara rağmen bazı federasyonların bu imkanları verimli kullanmadığını belirterek, “Devlet, spor federasyonlarına en üst düzey imkanları sundu. Ancak bazı federasyonlar bu imkanları doğru kullanamadı ve bunun hesabını verecekler,” şeklinde konuştu.

 

Los Angeles 2028 İçin Hazırlıklar Başlayacak

 

Paris 2024’ün ardından Los Angeles 2028 Olimpiyatları için hazırlıklara hemen başlanacağını duyuran Bakan Bak, “Bu süreci en iyi şekilde yürüteceğiz. Yasa gereği 3 ay içinde federasyon seçimleri yapılacak ve kulüpler, federasyonların karnelerini değerlendirecek. Sporcularımızın daha profesyonel bir sürece ihtiyacı var. Hazırlık süreçlerini daha yakından yönetmek gerekiyor,” dedi.

 

Olumlu Bakış ve Dersler

 

Son olarak, Bakan Bak, olimpiyatlarda elde edilen sonuçların olumlu bir şekilde değerlendirilmesi gerektiğini belirtti. “Altın madalya çıkmadı ancak toplamda aldığımız 8 madalya da beklentimizin altında. Sporcularımız bazı sorunlarla karşılaşmış olabilir. Ancak bunlardan ders çıkaracağız ve tüm desteğimizi sürdüreceğiz,” diyerek sözlerini tamamladı. – Duygu Ertaş-