Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

STK yardımları kayıt altında

İskenderun Ticaret ve Sanayi

İskenderun Ticaret ve Sanayi Odası (İTSO) Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, yaptığı açıklamada deprem sonrasında yapılan çalışmalarla ilgili sivil toplum kuruluşlarına yönelik eleştirilerin haksız olduğunu belirterek, depremin birinci haftasından itibaren TOBB, TÜSİAD ve MÜSİAD’ın yürüttüğü yardımları ve bu yardımların kayıt altına alındığını vurguladı.
Yılmaz, “Yapılan yardımların hepsi kayıt altındadır. 1-2 ay öncesinden bugüne kadar konuşulan konuları biz, depremin birinci ayından itibaren sürekli olarak her platformda ifade ettik. Bakanlara, bölge milletvekillerimize ve herkese bu konular duyuruldu. İlettiğimiz her konuyu dikkate alarak yapılması gerekenleri takip ettiler. Bu konuların bir kısmı çözüldü, bir kısmı ile ilgili ise farklı kararlar alındı,” dedi.
Depremin üzerinden 1,5 yıl geçtiğini hatırlatan Yılmaz, “Bazılarının STK’ları hiçbir şey yapmıyor gibi eleştirdiklerini görüyoruz. 1,5 yıldır sesleri çıkmayan bazı arkadaşların, şimdi bu konularla çok ilgiliymiş gibi davranmaları doğru değil. Bu kişiler lütfen bu tutumlarından vazgeçsinler. Ticaret ve Sanayi Odası olarak biz gereken her şeyi doğru yerlere iletiyoruz ve iletmeye de devam edeceğiz. Duymayanlar ve bilmeyenler, başka sorunlara yoğunlaştıkları için şimdi bu konuları gündemlerine alıyor olabilirler. Ancak, kolayca lekelemekten çekinmedikleri kurumların memleketimiz ve sorunlarımız için neler yaptığını lütfen tanıdığınız karar vericilere sorun,” şeklinde konuştu.
Yılmaz, iş insanlarına yapılan ziyaretlerde çekilen fotoğraflardan eleştiri konusu çıkarmaya çalışanlara da tepki göstererek, “Ziyaret ettiğimiz insanların hepsi iş insanı ve yanlarında onlarca kişi çalıştırıyorlar. Ziyaretlerimizde yaşadıkları sorunları ve yapılabilecekleri konuşuyoruz. Mücbir sebep halinin uzatılmaması durumunda iş dünyasını bekleyen sorunları da ele alıyoruz,” dedi.
Son olarak Yılmaz, “Zaman şov yapma zamanı değil, hep birlikte hareket ederek sorunlarımızı en doğru ve en hızlı şekilde çözüme kavuşturmak için mücadeleye devam etme zamanıdır,” ifadelerini kullandı. – Can Ateş-