Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Stresi Azaltmanın 10 Etkili Yolu

Uzmanlar tarafından yapılan bir

Uzmanlar tarafından yapılan bir araştırma, stresle başa çıkmak için etkili yolların varlığını ortaya koydu. Araştırma, insanların günlük hayatta uygulayabilecekleri aktivitelerin stresi belirli oranlarda azalttığını gösterdi. İşte bu bulgular doğrultusunda önerilen 10 etkili yöntem:

1- Hayvan Sevmek: Araştırmaya göre, hayvan sevmek stresi %38 oranında azaltıyor.

2- Yürümek: Stres anında yürüyüş yapmak, %42 oranında kaygı ve stresi azaltıyor.

3- Resim Yapmak: Resim yaparak stresi atmak, %45 oranında kaygı ve üzüntünün azalmasına yardımcı oluyor.

4- Kahve İçmek: İçilen bir fincan kahvenin stresi %51 oranında azalttığı gözlemlenmiş.

5- Çıplak Ayakla Toprağa Basma: Yoğun stresli dönemlerde çimlere veya toprağa basmak, fazla enerjinin boşalmasına yardımcı oluyor ve stresi %58 oranında azaltıyor.

6- Sarılmak: Sevdiğiniz birisine sarılmak stresi %60 oranında azaltıyor. Ayrıca, sarılmanın vücuda ve kalbe birçok yararı olduğu biliniyor.

7- Müzik Dinlemek: Gergin hissettiğiniz bir anda sevdiğiniz bir şarkıyı dinlemek, stresi %63 oranında azaltıyor. Müzik dinleyerek, tempolu bir yürüyüş yapmak ise ekstra kaygıyı azaltabiliyor.

8- Kitap Okumak: Stresli bir günün ardından zihni boşaltmak için kitap okumak iyi bir seçenek. Kitap okumanın stresi %68 oranında azalttığı görülmüş.

9- Meditasyon Yapmak: Düzenli olarak meditasyon ve nefes egzersizleri yapmak vücudu daha dingin hissettirebiliyor. Meditasyonun stresi %75 oranında azalttığı belirlenmiş.

10- Yalnız Seyahat Etmek: Yeni yerler görmek ve keşfetmek merak duygusunu uyandırdığı için stresli ortamdan uzaklaştırır. Özellikle kendi kararlarınızı verdiğiniz özgür bir seyahat, stresi %76 oranında azaltıyor. – Meriç Demiray-