Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Su Kullanımında Dikkat Edilecekler

Su içmenin sağlığımız için

Su içmenin sağlığımız için olan önemi her seferinde belirtiliyor. Uzmanlar daha sağlıklı bir yaşam için düzenli olarak su içmeniz gerektiğini belirtiyor. Ancak içilen suların kalitesi sağlığımızı doğrudan etkiliyor.

Su artıma cihazlarının zararları merak edilen konular arasında bulunuyor. Sıklıkla kullanılan su arıtma cihazları çeşitli hastalıklara neden olabiliyor.

İçtiğimiz suyun kaynağı, içerisindeki mineraller sağlığımız için büyük önem taşıyor. Özellikle böbrek hastalıkları için hayati önemi bulunan suyu güven vermeyen yerlerde içmek tehlikeli durumlara yol açıyor. Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ)’ye göre, dünya genelinde her yıl 3,6 milyondan fazla insan sağlıksız olan suları içtiklerinden dolayı hayatını kaybediyor. Sağlıklı ve yeterli su tüketimi böbrekler, kalp ve karaciğer başta olmak üzere bütün organlar için hayati bir önem taşıyor. Günlük ortalama su tüketim miktarı normal yaşam koşullarında erkeklerde 2.5 litre olarak belirtilirken, kadınlarda ise 2.2 litre olması gerektiği öneriliyor.

Arıtma suyuna dikkat!

90’lı yıllarda başlayan su arıtma cihazları günümüzde sıklıkla kullanılıyor. Bu cihazların pratik olması kullanan kişi sayılarında artış yaratıyor. Ancak ev tipi arıtma cihazlarının birçoğu sağlık için oldukça tehlikeli sonuçlar veriyor. Arıtılmış su tüketiminin kalp, damar ve kemik sağlığı problemleri, hipertansiyon, okul çağındaki çocuklarda büyüme geriliği, diş çürükleri ve yetişkin nüfusta bazı kanser türleri gibi birçok hastalığa neden olabileceği belirtiliyor.