Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Süper Beyin Yarın Antakya’da

Türkiye’nin 26 yaşındaki Süper

Türkiye’nin 26 yaşındaki Süper beyni Berat Kjamili, yarın Antakya’da genç girişimcilerle buluşuyor.

Makedon uyruklu, ODTÜ mezunu, sayısız ödül sahibi genç girişimci Berat Kjamili, yarın ilimize gelecek ve genç girişimcilere “E-Ticaret ve Dijital Pazarlama Eğitimi ve Sosyal Girişimcilik” sunumunda bulunacak.
Antakya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) ile Doğu Akdeniz Abigem işbirliğiyle düzenlenen etkinlik, Erol Bilecik Konferans Salonu’nda saat 09.00’da başlayacak ve 16.00’ya kadar devam edecek.
Berat Kjamili kimdir?
26 yaşındaki Berat Kjamili, Orta Doğu Teknik Üniversitesi mezunu. Türkiye’ye geldiği ilk yıllar Makedonya vatandaşı olduğu için, Göç İdaresi’ndeki işlemleri için uzun saatler sıra beklemek zorunda kaldığını, bunun önüne geçmek için de “Online Kayıtlandırma Sistemi” fikrinin doğduğunu belirten Kjamili, ilgili kurumlarla bu fikrini paylaştığını anlattı. ODTÜ Rektörlüğü, ODTÜ Öğrenci Konseyi ve Ankara Emniyet Müdürlüğü ile görüştüğünü, daha sonra geliştirilen projenin, Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından kullanılmaya başlandığını vurgulayan Kjamili, “ODTÜ Öğrenci Konseyi olarak, Ankara İl Emniyet Müdürlüğü ile göçmenlerin sorunlarının çözülmesi için görüştük. Böylece yabancıların kayıtlandırıldığı, dijital başvuru imkanı sağlayan ve 1,5 milyon kişinin kullandığı Online Kayıtlandırma Sistemi’nin temelleri atıldı” dedi.
“Daha önce, geceden sabaha kadar sıra beklenirdi. Sistem sayesinde, göçmenlerin saatlerce sıra beklemesinin önüne geçildi” diyen Berat Kjamili, şunları dile getirdi:
“Bir yabancı uyruklu Türkiye’ye geldiğinde, bekleyerek kayıtlandırma yerine, önceden online kayıtlandırılıyor. Bütün bilgilerini paylaşıyor. Randevu alıp, Göç İdaresi’ne gidiyor. Bu sayede, hızlı bir şekilde beklemeden kayıt oluyor. Daha önce, geceden sabaha kadar sıra beklenirdi. Şu anda insanlar online randevu ile kayıt yaptırıp, Türkiye’ye ikametlerini daha kısa sürede alabiliyorlar.” -Cemil Yıldız-