Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Süper hızlı tren yolda

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Ankara-İstanbul arasında seyahat süresini dramatik bir şekilde azaltacak olan Süper Hızlı Tren projesine ilişkin detayları paylaştı. Bakan Uraloğlu, yeni hattın saatte 350 kilometre hıza ulaşabileceğini ve böylece Ankara-İstanbul arasındaki seyahat süresinin 80 dakikaya ineceğini belirtti.

Proje kapsamında Ankara-Beypazarı-Narlıhan-Akyazı üzerinden Adapazarı ve Kocaeli’ne kadar uzanacak olan hattın toplam uzunluğunun 344 kilometre olacağını ifade eden Bakan Uraloğlu, 19 viyadük ve 52 tünelin inşa edileceğini de açıkladı.

Ayrıca, Bakan Uraloğlu, devam eden diğer hızlı tren projeleri hakkında da bilgi verdi. Bu projeler arasında Ankara-Bursa, Ankara-İzmir ve Çerkezköy-Kapıkule hatları bulunuyor.

Çerkezköy-Kapıkule hattının 2025 yılında tamamlanması planlandığını belirten Uraloğlu, bu sayede Halkalı-Kapıkule arası yolcu seyahat süresinin 1 saat 30 dakikaya, yük taşıma süresinin ise 3 saat 30 dakikaya düşeceğini vurguladı.

Ankara-İzmir arasında yapımı devam eden hızlı tren projesi ile ilgili de bilgi veren Bakan Uraloğlu, Ankara ile İzmir arasındaki seyahat süresinin 4 kat kısalacağını ve güzergâhındaki diğer şehirleri de Ankara’ya daha yakın hale getireceğini sözlerine ekledi.

Son olarak, Ankara-Bursa ve İstanbul-Bursa arasındaki seyahat sürelerinin de yeni projelerin tamamlanmasıyla 2 saat 15 dakikaya ineceğini duyuran Bakan Uraloğlu, hızlı tren ağının genişlemesiyle ülke genelinde ulaşımın daha hızlı, ekonomik ve güvenli hale geleceğini ifade etti. -Volkan İcil –