Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Suriye’de deprem!

Suriye sınırında Saat 13:15’te

Suriye sınırında Saat 13:15’te 5.2 büyüklüğünde saat 13.18’de ise 4.2 büyüklüğünde deprem oldu. Sarsıntı şiddetli bir şekilde Hatay ve çevre illerden hissedildi. AFAD, Salamiyah, Hamah (Suriye) merkezli depremin yerin 7.16 KM altında meydana geldiğini açıkladı. Depremin detaylarına ilişkin resmi açıklamalara ve olası can veya mal kaybına dair bilgilere henüz ulaşılamadı. Sınırımıza yakın olan ve son zamanlarda artan depremlerin paniği ise halk arasında devam ediyor.

Valilikten depreme dair olumsuzluk yok açıklaması

Hatay Valiliği tarafından yapılan açıklamada, 16 Ağustos 2024 tarihinde Suriye’nin Hamah kentinde iki ayrı deprem meydana geldiği bildirildi. AFAD Başkanlığı Deprem Daire Başkanlığı’ndan alınan bilgilere göre, ilk deprem saat 13.15’te 5.2 büyüklüğünde, ikinci deprem ise saat 13.18’de 4.2 büyüklüğünde gerçekleşti.
İlk belirlemelere göre depremler sonrası olumsuz bir durum olmadığı ve Hatay 112 Acil Çağrı Merkezi’ne herhangi bir ihbarın ulaşmadığı belirtildi. Tedbir amacıyla, Yayladağı ve Altınözü ilçelerine AFAD Arama Kurtarma ekipleri sevk edildi.
Hatay Valiliği, gelişmelerin yakından takip edildiğini duyurdu.- Duygu Ertaş-