Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Sürücü Belgesiyle Motosiklet Kullanmayın! 

Son zamanlarda yürürlüğe giren

Son zamanlarda yürürlüğe giren yeni kanunla ilgili yanlış anlaşılmalar ve bilinmeyen detaylar gün yüzüne çıkmaya devam ediyor. BAL Sürücü Kursu sahibi Hüseyin Tuncer, bu kanunla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 

Tuncer, kanunun herkes tarafından doğru anlaşılmadığını belirterek, “İki ve üzeri sürücü ehliyeti olanların artık B1 (125 SS) kadar olan motorlu taşıtları kullanabileceği yanılgısıyla birçok kişi ceza aldı” dedi. Ancak, uygulamanın tam olarak yürürlüğe girdiğini belirten Tuncer, bu imkândan faydalanmanın belirli şartlara bağlı olduğunu açıkladı. En az 2 yıldır ehliyeti olanlar için geçerli olan bu kanun, alkollü araç kullanımı veya ehliyete el konulmamış olma gibi kriterlere tabii tutuluyor. 

Tuncer, ayrıca kanundan yararlanmak isteyenlerin bir sürücü kursuna kaydolup, 6 saatlik ders alarak ve motorlu sınavı başarıyla geçerek sertifika almaları gerektiğini ifade etti. Ancak, şu anda nüfus kayıtlarının güncellenmemiş olması nedeniyle bu sürecin tam olarak başlamadığını sözlerine ekledi. 

Nüfus kayıtlarının güncellenmesinin ardından Milli Eğitim’in gerekli ehliyet verme işlemlerini gerçekleştireceğini belirten Tuncer, halkın bilgilendirilmesi için girişimlerde bulunacaklarını da vurguladı. – Mehmet Durmaz-