İlimizde, Amik Ovası sulamasına yönelik olarak, Tahtaköprü Barajı’ndaki ilave inşaatların kısa zamanda başlayacağı duyuruldu.
Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin dün attığı imza ile beraber Tahtaköprü Barajı’ndaki işin başlama startının verildiğini duyurdu.
Yayman’ın mesajı şöyle:
“Tahtaköprü Barajı Sulaması Ana Sulama Kanalı, 27,459 m³/s kapasiteli ve 399.240 dekar sahaya suyu ulaştırmak için inşa edilecektir. Bakanımızın imzasıyla, süreç başlatılmıştır. Ana kanal, tamamiyle betonarme imalat olup, uzunluğu 35.779 metredir. Ana kanal ile paralel olarak, şebekenin de yapılması ile birlikte, bölge, tamamiyle kapalı, basınçlı sisteme geçmiş olacaktır. Hatay’ımıza, değerli Amik Ovası çiftçilerimize ve milletimize hayırlı ve uğurlu olsun.”
-Mehmet Durmaz-
Tahtaköprü Barajı Ek İnşaatı Başlıyor
![Tahtaköprü Barajı Ek İnşaatı Başlıyor İlimizde, Amik Ovası sulamasına yönelik olarak, Tahtaköprü Barajı’ndaki ilave inşaatların](https://antakyagazetesi.com/wp-content/uploads/2021/01/tahtabar.jpg)