Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tarih, sizleri hep hayırla yad edecektir

Hatay Valisi Mustafa Masatlı,

Hatay Valisi Mustafa Masatlı, 19 Eylül Gaziler günü dolayısıyla sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada vatanın ve bağımsızlığın önemini vurgulayıp gazileri, şehitleri anarak “Bayrakları bayrak yapan üstündeki kandır / Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır” dedi.

Vali Masatlı  açıklamasında özetle şunları dile getirdi:

Bugün, vatanımızın bağımsızlığı ve milletimizin özgürlüğü için canlarını hiçe sayarak büyük fedakârlıkta bulunan kahraman gazilerimizi onurlandırma, onların aziz hatıralarını yad etme ve onlara şükranlarımızı bir kez daha ifade etme günüdür.
Bir milletin büyüklüğü, sahip olduğu tarihi olaylar, verilen mücadeleler ve bu uğurda can vermesini bilen insanlarının varlığıyla kaimdir.
Şehit ve Gazilerimiz; vatan sevgisinin, bağımsızlığın ve kahramanlığın en yüce temsilcileridir. Mensubu olmaktan gurur duyduğumuz asil Türk Milleti, tarih boyunca vatanı, bayrağı, inancı ve tüm mukaddesati için canını bir an bile düşünmeden feda etmesini bilmiştir. Bu öyle bir kandır ki, “Ben ezelden beridir hür yaşadım, hür yaşarım!” diyebilenlerin ortaya koyabileceği cesaret ve kahramanlıktır. Millet olarak en büyük zenginliğimiz de böyle bir karaktere sahip olmamızdır ve hiç unutulmamalıdır ki; vatan, uğrunda ölmeyi göze alabilenlerin mirasıdır.

Bugün üzerinde huzurla yaşadığımız bu güzel vatanımız, şehit ve gazilerimizin bizlere bıraktığı en kutsal emanettir. Bu mukaddes emanetin ehemmiyeti, günümüz dünyasında ve yaşadığımız coğrafyada her geçen gün kendini daha net hissettirmektedir. Tüm hassasiyetimizle bu emaneti; şehit ve gazilerimizden devraldığımız aynı ruh, aynı inanç ve aynı kararlılıkla koruyup gelecek nesillerimize gurur duyacakları bir vatan bırakmak hepimizin en öncelikli görevidir.
Devletimiz, vatanımızı bizlere emanet eden şehit ve gazilerimiz ile ailelerini kendi uhdesinde emanetine alarak Devlet olmanın büyüklüğünü ve vefasını her zaman ortaya koymaktadır. Öyle ki dünyaları alsak da verilemeyecek kadar kıymetli vatanımızın her karış toprağında, şehit ve gazilerimizin destansı kahramanlıkları ve aziz hatıraları vardır.

Bu duygularla 19 Eylül 1921’de Gazilik unvanını alan Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere vatan, bayrak ve tüm mukaddes değerlerimiz için mücadele eden Gazilerimizden ebediyete irtihal edenleri ve şehitlerimizi rahmet ve hürmetle anıyor, hayatta olan Gazilerimize de sağlıklı ve huzurlu, uzun ömürler diliyorum.
Tarih, sizleri hep hayırla yad edecektir.”