Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tarihçi platform kuruyor

Antakya’da “Tarihçi” adıyla anılan

Antakya’da “Tarihçi” adıyla anılan eğitimci-yazar, Gençlik Spor Eski il müdürü Ali Rıza Tütüncüoğlu, depremin üzerinden 6 ay geçmesine rağmen Antakya’nın daha kötüye gittiğini savundu.

TÜTÜNCÜOĞLU, platform kurmak suretiyle kentin sorunlarının çözümüne katkı sunmak istediklerini bildirdi.

Antakya’nın ayağa kaldırılması için herkesin üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmesi gerektiğini söyleyen Antakya sevdalısı Ali Rıza Tütüncüoğlu, sosyal medya hesapları üzerinden başlattığı harekette, depremin en çok yıkıma yol açtığı ilimizde Antakya, Defne, Kırıkhan ve Samandağ’ın zarar gördüğünü ve sosyal yaşamın sona erdiğini aktardı.

“Hatay’da hiçbir şey normal değil, ama hayat normalmiş gibi gösterilmeye çalışılıyor” diyen Ali Rıza Tütçüncüoğlu şöyle dedi:“Birileri depremi fırsata çeviriyor, kimileri şova, kimileri de paraya çeviriyor. Olan Antakya’mıza oluyor. Antakya’yı düşünen yok. Hiçbir düzelme ve iyileşme yok, kadim şehrimiz, medeniyetlerin beşiği kaderine bırakılmış ve hoşgörü şehrimize ne yazık ki hoşgörü gösterilmiyor, terkedildi, sahipsiz bırakıldı”

DİĞER BÖLGELERDE İLERLEME, HATAY’DA GERİLEME VAR, NEDEN?

TÜTÜNCÜOĞLU, Sosyal medya paylaşımlarında diğer deprem bölgelerinde 6 Şubat’tan bu yana gözle görülür ilerleme kaydedildiğinin altını çizdi ve şöyle devam etti; “Diğer deprem bölgeleri var ya, işte oralarda hayat her gün, bir öncekinden iyi oluyor. Antakya’da tam aksi burada her gün daha sıkıntılı bir hal alıyor ve körler sağırlar birbirini ağırlıyor. Kimileri koltuk sahibi oldu, birileri yeni yeni oluyor. Biten şehirde siyaseten teşekkür gezileri, ‘cağız, edeceğiz’ sözleri havada uçuşuyor. Sorun mu; Antakyalı ve bizi tanıyan siyasetçinin olmayışı. Yani onların merhametine kaldık”

Ali Rıza Tütüncüoğlu’, şehrin önemli sorunlarından birinin ilimize gelen idarecilere eksik bilgi verilmesi olduğunun altını çizdikten sonra :”.“Bizi bizden başkası anlamaz, şehri yönetenlere, Antakyalı olmak sorumluluğu ile; Doğu’nun kraliçesi Antakya’nın sorunlarını doğru olarak anlatmalıyız” paylaşımı yaptı. – Meriç Demiray-