Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tarım’ın yeni Bakanına,
Tarımsal Sulama Başkanından mesaj:

Dileğimiz; Farklılığını Hissettirmesi! Tarım

Dileğimiz; Farklılığını Hissettirmesi!

Tarım ve Orman Bakanı değişikliği, tarım sektöründeki çiftçiler başta olmak üzere, sektörde yeni bir heyecan yaratacağa benziyor. İlimiz Amik Ovası’nda tarımsal sulamada etkin isim, Reyhanlı Asi Sulama Kooperatifi Başkanı Hüseyin Şahbaz, Tarım ve Orman Bakanı değişikliğini, kararın Resmi Gazete’de yayınlanmasından birkaç saat sonra değerlendirirken, şunları paylaştı:

“Yeni Tarım ve Orman Bakanı, tüm çiftçilere hayırlı olsun.  Sayın Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, görevden affını istemiş. Yerine, Adana Milletvekili Vahit Kirişçi atandı.

Sayın Pakdemirli, tarıma ve çiftçilere hiç bir katkınız olmadı. Çiftçi olarak, azınlık değil, çoğunluğun durumu ortada iken, bölge siyasileri sizlere ya bir şey diyemediler veya dediler, ama siz dinlemediniz. Bu tezimizi, affınızı isteyerek siz de geç de olsa doğruladınız.

Başarılı olmak için, tarıma yakın olmak ve içinden gelmek, olması gereken en önemli etkendir. Türk  çiftçisinin dertlerine çare olması ve çiftçinin hak ettiği devlet desteğine kavuşması, en büyük dileğimizdir. Yeni Tarım ve Orman Bakanımıza görevinde başarı diliyor, farklığını en kısa zamanda biz çiftçilere göstermesini heyecanla bekliyoruz.

Sayın Bakanım, henüz yeni atanmışken; elektrik, mazot, gübre fiyatları, çiftçiye verilen, adı sadece destek olan mazot-gübre desteği, Enerjisa’nın fahiş fiyatı yanında aylık faturada ısrarı, girdilerin yüzde 100’ü geçtiği, ilaç tohum ve diğer emtialardaki sıkıntıları, daha önce yapıldığı gibi, kapalı kapılar altında değil, bu işi bizzat yapan çiftçilerden, STK temsilcilerinden ve sıkıntıyı yaşayarak ayakta durmaya çalışan biz çiftçilerin ağzından duyarsanız, vereceğiniz destek ve kararların daha müspet olacağı kanaatindeyiz.

2022 yıl ekim sezonu başlamış olmasına rağmen, ödenmeyen pamuk, mısır, buğday fark desteklerine el atmanızı ve süreci hızlandırmanızı binlerce çiftçi beklemektedir. Size tekrar, bölge çiftçileri olarak ‘hayırlı olsun’ derken, heyecanla da farklılığınızı bekliyoruz. Saygılarımla.”

Reyhanlı Asi Sulama Kooperatifi Başkanı Hüseyin Şahbaz’ın, Bakan değişiminin birkaç saat sonrası bu paylaşımına, Ali Aktalın adlı sosyal medya takipçisinin yanıtı ise son derece gerçekçi ve dikkate değerdi.

İşte o mesaj:

“Hüseyin kardeşim… Çok çalışkan, gurur verici bir arkadaşımsın. Konu, Bakanın değişmesi değil! Esas olan, üretime dayalı bir tarım politikası lazım, ithalata dayalı bir tarım politikası değil. Yaşadığım Rusya’ya geldiğimde, nohut ve kırmızı mercimek bilinmezdi. Şuan Türkiye, Rusya’dan nohut, mercimek ve diğer tahılları satın alıyor. Bu üretimi yapan devasa Türk Şirketleri var. Neden? Nedeni, belki de 40 yıldır uygulanan tarım politikaları.

Altyapısını hazırlamadan, 1984’te tohum ithaline izin verilmesi ve 2000li yıllarda, yine altyapısı hazırlanmadan çıkarılan Patent Kanunu… Milli tohumun patentini alan, genellikle yabancı firmalar! Ne oldu? Şuan tohumu, gübreyi, ilacı o firmalardan almak zorundasın. Neden? Milli Tohumun genetiği ile oynadılar? Bunun için Sayın Bakan hoş gelmiş! Bir şey değişmez, Hüseyin Kardeşim. Başarılar diliyorum.” -Cemil Yıldız-