Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Projesi Tanıtıldı

Hatay Büyükşehir Belediyesi, tarımsal

Hatay Büyükşehir Belediyesi, tarımsal kalkınmayı desteklemek amacıyla önemli bir proje olan “Tarımsal Kalkınmayı Destekleme Projesi”ni tanıttı. Belediye tarafından düzenlenen hızlı yanıt proje lansman toplantısında, çiftçilere yönelik sağlanacak destekler ve projenin hedefleri detaylı bir şekilde ele alındı.
Proje kapsamında, çiftçilere eğitim ve teknik alanlarda destek sağlanacak olan destek merkezleri kurulacak. Ayrıca, tarım ürünlerinin uzun süre muhafaza edilmesini sağlayacak bir meyve-sebze kurutma tesisi de projenin önemli bir bileşeni olacak. Bu tesisler sayesinde ürünlerin geniş pazarlarda satılması hedeflenirken, çiftçilerin ekonomik açıdan desteklenmesi amaçlanıyor.


Proje kapsamında hayvancılıkla uğraşan vatandaşlara yönelik olarak ise kurulacak olan mezbahane ile destek sağlanacak. Tesiste hijyen standartlarının ön planda tutulması ve bölgesel istihdamın artırılması hedefleniyor.
Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı, projenin tarımsal sektörde önemli bir dönüşüm ve gelişim sağlayacağını belirterek, çiftçilerin ve hayvancılıkla uğraşan vatandaşların yaşam standartlarının yükseltilmesine önemli katkılar sunacağını vurguladı. – Yusuf Cemil Karaçay-