Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tayvan depremi sonrası elektronik çip üretimi durdu! 

İskenderun Teknik Üniversitesi’nden Prof.Dr.

İskenderun Teknik Üniversitesi’nden Prof.Dr. Abdulla Sakallı, 3 Nisan’da Tayvan’da meydana gelen 6,4 büyüklüğündeki depremin, ilerleyen zamanlarda büyük etkiler yaratacağını belirtti. Tayvan, dünyanın en başarılı ve deneyimli elektronik çip üretimi yapan bir ülkesi konumunda. Depremin yol açtığı tahribat, çip üretimini durdurdu. 

Endüstri mühendisliği fakültesinden Prof.D. Sakallı’nın konuyla ilgili görüşleri şöyle:  

“3 Nisan 2024’te Tayvan’da yaşanan depremin yıkıcı etkileri global düzeyde hissedilmeye başlayacak. Bölgede bulunan yerel halk ve ekosistemler ciddi şekilde etkilendi. Küresel düzeyde ise etkilerin tam anlamıyla hissedilmesi biraz zaman alabilir. 

Tayvan’da meydana gelen deprem bölgesi, yarıiletken ve elektronik çip üretiminin önde gelen birçok firmasına ev sahipliği yapıyor. Ekonomist dergisine göre, TSMC ve UMC gibi elektronik çip üretiminde başarılı ve deneyimli firmaların üretim tesisleri geçici olarak durduruldu. Bu durum, Apple, NVİDİA, Samsung ve birçok otomotiv devinin tedarik zincirini nasıl etkileyeceğini önümüzdeki günlerde göreceğiz. Veriler geldikçe analiz edip paylaşacağım. Saygılarımla.” – Adil Yeşildağ-