Tehlikenin farkındayız ama…

Ne Kadar Biliyoruz? HIV ve AIDS konusuna dikkat çekme adına düzenlenen konferansta konuşan Dr. Müge Tellioğlu ve Doç. Dr. Gökhan Nur, “sağlık okuryazarlık” oranının yükselmesinin önemine işaret etti. İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE), “Sağlıkta Farkındalık” etkinlikleri kapsamında, “AIDS: Ne Kadar Biliyoruz?” konferansı düzenlendi. Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü tarafından Günü Kırmızı Salon’da düzenlenen […]

Ne Kadar Biliyoruz?

HIV ve AIDS konusuna dikkat çekme adına düzenlenen konferansta konuşan Dr. Müge Tellioğlu ve Doç. Dr. Gökhan Nur, “sağlık okuryazarlık” oranının yükselmesinin önemine işaret etti.

İskenderun Teknik Üniversitesi’nde (İSTE), “Sağlıkta Farkındalık” etkinlikleri kapsamında, “AIDS: Ne Kadar Biliyoruz?” konferansı düzenlendi. Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi Biyomedikal Mühendisliği Bölümü tarafından Günü Kırmızı Salon’da düzenlenen konferansta konuşan isim, İskenderun İlçe Sağlık Müdürlüğü’nde görevli Dr. Müge Tellioğlu oldu.

Sunum sonrası söz alan, Biyomedikal Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Gökhan Nur, son birkaç yıllık süreçte yaşanan gelişmelerin, sağlık sektörünün, dünya genelinde stratejik önemini göstermesi açısından çok iyi bir deneyimleme imkanı sunduğunu ve toplumdaki sağlık okuryazarlık oranının yükselmesinin de özellikle bulaşıcı nitelikteki hastalıklarda koruyucu ve mücadele yöntemlerinin geliştirilmesi ve uygulanması açısından oldukça önemli olduğunu ortaya koyduğunu belirtti.

Konferansın tamamlanmasının ardından, Doç. Dr. Gökhan Nur tarafından konuşmacı Dr. Müge Tellioğlu’na plaket takdim edildi.

Gençlerin bilinçlenmesi hususunda gösterdikleri çaba dolayısıyla, etkinlikte emeği geçen hocalara ve İskenderun İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne teşekkür eden İSTE Rektörü Prof. Dr. Tolga Depci, “Her bireyin sağlık okuryazarlığına sahip olması ve bu konuda bilinçli hareket etmesi hem kişisel olarak hem de toplumsal olarak bir zorunluluktur” değerlendirmesinde bulundu.

Mutlu Yanık

Exit mobile version