Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Terör mağduru gaziye ailesinden tam destek

Siirt’te 2012 yılında meydana gelen terör saldırısında gözlerini kaybeden Hataylı

Siirt’te 2012 yılında meydana gelen terör saldırısında gözlerini kaybeden Hataylı Gazi Uzman Çavuş Alparslan Murat Kibar, hayatına ailesinin desteğiyle tutundu. 26 yıllık eşi Fatoş Kibar, “Eşimi bebek gibi yeniden büyüttüm” diyerek fedakârlığını dile getirdi.

Mayın patlamasında gözlerini kaybetti

Siirt’in Eruh ilçesinde 2012 yılında köpekle mayın araması yaptığı sırada, uzaktan kumandalı bir mayının patlatılması sonucu ağır yaralanan ve iki gözünü kaybeden Uzman Çavuş Alparslan Murat Kibar, tedavi sürecinin ardından memleketi Hatay’ın Dörtyol ilçesinde yaşamını sürdürüyor.
Patlama nedeniyle vücudunun çeşitli yerlerinden yaralanan Gazi Kibar, geçirdiği ameliyatlar sonrası ailesinin desteğiyle hayata yeniden tutundu. Bu süreçte en büyük destekçisi, 26 yıllık hayat arkadaşı Fatoş Kibar oldu. Eşinin tüm bakımını üstlenen Fatoş Kibar, “Eşimi adeta yeniden büyüttüm” diyerek, onun için verdiği mücadelenin altını çizdi.

“Allah eşimden razı olsun, en büyük destekçim o”

Yaşadığı zorlu süreci anlatan 48 yaşındaki Gazi Alparslan Murat Kibar, ailesinin kendisi için ne kadar önemli olduğunu vurgulayarak şunları söyledi:
“Eşimle 1999 yılında evlendik, 26 yıldır beraberiz. 2012 Temmuz ayında Siirt Eruh kırsalında köpekle mayın araması yaparken uzaktan kumandalı bir patlamayla iki gözümü kaybettim. Hastane süreci çok zorluydu ama en büyük şansım eşim ve iki kızım oldu. Onlar benim en büyük destekçilerim. Özellikle eşim her şeyimi düşündü, beni hayata bağladı. Allah ondan razı olsun. Ne isterse yapmaya hazırım, en güzel hediyeyi ona almak istiyorum.”

“Eşimi yeniden büyüttüm”

Eşinin zorlu sürecini paylaşan 46 yaşındaki Fatoş Kibar, onun hayatına uyum sağlayabilmesi için her şeyi planladığını ve bu süreçte kendisini unuttuğunu belirtti:
“Eşim mayın patlaması sonucu iki gözünü kaybettiğinde biz de kızlarımla birlikte Van’da annemin yanında yaşıyorduk. 2011’deki Van depreminde enkaz altında kaldık, kurtarılmayı beklerken eşimin haberi geldi. İlk anda şehit düştüğünü sandım. Askerler eve geldiğinde durumunu öğrendim. O gün bizim için bir dönüm noktasıydı. O süreçte kendim enkazdan çıkmanın şokunu yaşarken, eşimin görme yetisini kaybettiğini öğrenmek daha büyük bir yıkım oldu.”

Eşinin yaşadığı travmayı kabullenmekte zorlandığını belirten Fatoş Kibar, zamanla duruma alıştıklarını ve birlikte mücadele ettiklerini söyledi:
“Eşimin ilk zamanları çok zordu, kendisi de kabullenemiyordu. Ben de hep iyileşeceğini düşündüm, bir umut bekledik. Ama iki gözünü de kaybettik. O süreçte eşimi adeta yeniden büyüttüm, ona her konuda destek oldum. Kızlarımla birlikte ona moral verdik. Zorlu bir süreçti ama eşim zamanla toparlandı. Doktorlar bile şaşırdı, bu kadar hızlı iyileşmesini beklemiyorlardı.”

“Mutluluğu için her şeyi yapıyoruz”

Maddi ve manevi açıdan büyük sıkıntılar yaşadıklarını dile getiren Fatoş Kibar, eşinin hayatını kolaylaştırmak için her detayı düşündüklerini söyledi:
“Bizim önceliğimiz hep eşim oldu, onun mutluluğu için her şeyi yaptık. Evin içini ona uygun hale getirdik, hayatını daha konforlu hâle getirmek için düzenlemeler yaptık. Zamanla o da alıştı ve hayata yeniden tutundu. Kızlarımız da babalarına çok yardımcı oldu. Üniversite eğitimleri için uzaklaşmak zorunda kalsalar da geldiklerinde onunla vakit geçiriyorlar. Ailemiz ve dostlarımız da yanımızda oldu, onlara da minnettarız.”