Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TGC’den tepki : Bu bir suçtur

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC)

Türkiye Gazeteciler Cemiyeti (TGC) Yönetim Kurulu, son zamanlarda artan gazetecilere yönelik tehditlere karşı sert bir açıklama yaptı. Açıklamada, bu tehditlerin hukuk dışı ve her an bir gazeteci cinayetine yol açabilecek kadar tehlikeli olduğuna vurgu yapıldı.

Özellikle siyasetçilerin gazetecileri hedef gösterme, fiziksel saldırıya uğratma, işten atmaya yol açma ve medya organlarını hedef alma gibi eylemlerinin “özgürlük” olarak görülemeyeceği belirtildi. Açıklamada, bu tür eylemlerin hukukta olmayan bir “özgürlük” olduğu ve gazetecilerin can ve iş güvenliğini tehlikeye attığı vurgulandı.

Sinan Ateş cinayeti ve davasıyla ilgili haber yapan gazetecilerin MHP yöneticileri tarafından tehdit edilmesi suç olarak değerlendirildi ve bu tür tehditlere karşı yargı ve İçişleri Bakanlığı’nın harekete geçmesi çağrısında bulunuldu.

Açıklamada, gazetecilerin toplumun haber alma hakkını savunduğu ve bu doğrultuda görev yaptığı hatırlatılarak, gazetecilerin can ve iş güvenliklerinin korunması gerektiği dile getirildi. Kamuoyuna, tehdit edilen gazetecilere yönelik desteklerini ve dayanışmalarını iletmek istedikleri belirtildi. – Yusuf Cemil Karaçay-