Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Thomson Reuters’tan “Umut Kentler” projesine ödül

Koç Holding’in “Umut Kentler”

Koç Holding’in “Umut Kentler” projesi, Thomson Reuters Sürdürülebilirlik Ödülleri’nde “Sosyal Etki” kategorisinde ödüle layık görüldü. Şirketten yapılan açıklamaya göre, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından Koç Topluluğu şirketleri ile AFAD koordinasyonunda kurulan “Umut Kentler” projesi, Adıyaman, Hatay, İskenderun, Kahramanmaraş ve Malatya’da toplam 5 bin konteynerden oluşarak yaklaşık 20 bin kişiye ev sahipliği yapıyor.
Thomson Reuters Sürdürülebilirlik Ödülleri, iş, toplum ve çevre üzerinde gerçek etki yaratan projeleri ödüllendirme amacı taşırken, “Umut Kentler” projesi, toplumsal yaşam kalitesini artırmak ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerine katkıda bulunmak açısından önemli bir örnek olarak öne çıkıyor.
“Umut Kentler”, yarattığı sosyal değerle dikkat çekmekle kalmayıp, aynı zamanda Dünya Ekonomik Forumu’nun Sosyal Değer Kılavuzu’nda Türkiye’den tek örnek olarak gösterildi. Koç Holding’in hayata geçirdiği bu proje, sosyal yaşam alanlarıyla dikkat çekiyor.


Proje, eğitim, istihdam, spor ve sosyal hayata katılım gibi alanlara odaklanarak, Koç Topluluğu şirketlerinin geçmiş işbirliklerinin yanı sıra yerel ve uluslararası kurumlar ve sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte hayata geçirilmiştir. “Umut Kentler”, sakinleri için sadece barınma değil, yaşamla yeniden bağ kurma alanları olarak konumlanmaktadır.
Proje kapsamında yer alan okul, çocuk oyun merkezleri, ana sınıfları, özel destek sınıfları ve kütüphaneler gibi yaşam alanları, deprem sonrası sakinlerin hayata uyumlarını kolaylaştıracak Gelecek Hayalim Merkezi, Çocuk Yaşam Merkezi, Kadın Dayanışma Merkezi ve Mutfak Atölyeleri gibi çeşitli destek alanlarını da içermektedir.