Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

THY 8000 personel alımı yapacak

Türk Hava Yolları, kurum

Türk Hava Yolları, kurum bünyesine 8 bin personel alımı yapılacağını duyurdu. 8 bin personel alımının 600’ünün pilotlar için olacağı ifade edildi. Konuya ilişkin THY Yönetim Kurumu ve İcra Komitesi Başkanı Ahmet Bolat, THY seferlerinin de 11 ülkeye odaklanacağını söyledi
THY’ye alımların Nisan ayında başlayacağı ifade edildi. Önceki alımlarda süreçlerin devam ettiği bilgisi gelirken, kabin memuru olmak isteyenler için ise Nisan ayında ilana çıkılacağı bilgisi aktarıldı.
Boy sınırı var
THY, kabin memuru personel alımı için boy sınırının en az 160 cm en çok ise 180 cm olacağı ,Başvuruların önümüzdeki aylarda online olacak ifade edildi. Aynı zamanda başvuracak adaylarda iyi derece İngilizce bilgisi aranacak.
İkinci yabancı dilin de tercih sebebi olacağı ifade edilirken başvuru tarihlerinin yakın zamanda açıklanması bekleniyor.

THY’de personel yüzde 12 arttı
2022 yılının Temmuz ayına 27 bin 995 personel ile giren THY’de bu rakam yüzde 12’lik artışla 2023 Haziran sonunda 31 bin 294 personele yükseldi.
Toplam personel sayısında yüzde 12’lik artış yaşayan THY’de en büyük artış ise 857 kişiyle pilot ve pilot adayı oldu.
30 Haziran 2022’de kabin memuru sayısı 12 bin 499 olan THY’nin bu yılın aynı dönemindeki kabin memuru sayısı ise 14 bin 281 oldu.