Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TNB 53. Kongresi: Çağlayan yeniden başkan

Türkiye Noterler Birliği’nin 53.

Türkiye Noterler Birliği’nin 53. Olağan Kongresi 6 Haziran Perşembe günü gerçekleşti. Kongreye katılan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, noterliklerle ilgili son yıllarda yapılan önemli düzenlemeleri paylaşarak, “Yargı Reformu Strateji Belgesi hazırlığımız son aşamada. İnsan Hakları Eylem Planı hazırlığımız da son aşamada. Bu belgelerde noterlerimize yer verilmesini sağlayacağız.” dedi.

Tunç ayrıca, “Son 22 yılda 1154 noterlik kurulduğunu, 2002’de 1231 olan noterlik sayısının 2 bin 385’e çıktığını ve Kamuoyunda 9. Yargı Paketi olarak bilinen düzenlemede noterlikle ilgili düzenlemelerin de yer aldığını” ifade etti.

TNB’de başkanlığa yeniden seçilen Emine Çağlayan ise, Adalet Bakanlığı’nın öncülüğünde hayata geçirdiği Türk Dünyası Noterler Birliği kurulmasına ilişkin mutabakat zaptı ile Özbekistan’la imzalanan ikili mutabakat zaptı hakkında bilgi verdi

.

Başkan Çağlayan ayrıca, “Mirasçılık belgelerinin mahkemeler yanında noterlerde düzenlenmesi, devletin araç sicilini 2018 yılından itibaren noterlere devretmesinin güven kurumu olduğumuzun işareti olduğunu ve yıllardır süregelen okuryazar görme engellilerin işlemlerinde yaşanan sorunların çözümlenebilmesi için çalışmaların tamamlandığını, görme engellilerin ve meslektaşlarının güven içinde işlem yapmalarının sağlandığını” belirtti.

Kongreye, Yargıtay Başkanı Ömer Kerkez, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcı vekili Rıdvan Gündoğdu, YSK Başkanı Ahmet Yener, Adalet Bakan Yardımcısı Niyazi Acar, Akın Gürlek, Hurşit Yıldırım ve Adalet Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanı Cihan Yıldız, Adalet Bakanlığı Hukuk İşleri Genel Müdürü Hakan Öztatar, Adalet Bakanlığı Mevzuat Genel Müdürü Mehmet Ökmen, Adalet Bakanlığı Adli Sicil ve İstatistik Genel Müdürü Günay Albayrak, Adalet Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Cüneyt Yüksel, Adalet Komisyonu Üyesi Hakan Şeref Olgun, Cumhurbaşkanlığı Hukuk Politikaları Üyesi Uğur Kızılca, Vedat Ali Tektaş, İstanbul Ticaret Mahkemesinden emekli yargıç Antakyalı Ali Hatun ve Yüksek Yargı Organlarının Üyeleri, Bakanlık ve Kamu Kurum ve Kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Açılış konuşmalarının ardından emekli olan noterlere plaket takdim edildi. -Mehmet Durmaz-