Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TOBB Başkanı Hisarcıklıoğlu‏’na

Tescilli Hatay Künefesi Türkiye’nin 81 ilindeki coğrafi işaretli ürünleri bu

Tescilli Hatay Künefesi

Türkiye’nin 81 ilindeki coğrafi işaretli ürünleri bu yıl da bir araya getiren YÖREX, kapılarını ziyaretçilerine bir kez daha araladı. Hatay’ın tescilli künefesi, 17 Eylül’e kadar açık kalacak Fuar’ın ilk günkü gözdesi oldu.

Antalya Ticaret Borsası (ATB) tarafından, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği’nin (TOBB) desteğiyle ANFAŞ Antalya Fuar Merkezinde düzenlenen 8. Yöresel Ürünler Fuarı’nın (YÖREX) açılışı, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, TOBB Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu ve protokol üyelerinin katılımıyla gerçekleştirildi.​ Hatay’ın, Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı noktasında kurumsal bir katılım sağladığı bu önemli tanıtım platformu 17 Eylül’e kadar ziyaretçilere açık olacak.
-COĞRAFİ İŞARET-
Açılışa katılan ve Hatay Künefesi’nin TOBB’a özel sunumuyla keyiflenen TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yerelin dünya ile buluşmasını sağlayan ‘coğrafi işaretlemenin’ önemine işaret etti. Rifat Hisarcıklıoğlu‏, “Coğrafi işaretli ürün sayımız 10 yılda neredeyse 2’ye katlandı; 110’dan 210’a çıkardık. Bunun 3’te 1’ini Oda-Borsalarımız tescil ettirdi” derken, bu konuda alınması gereken daha çok mesafe olduğunun altını çizdi.
-BÖLGENİN 3 İLİ-
Üretildiği veya yetiştirildiği yörenin adıyla anılan tarım ürünleri, gıda ürünleri, el sanatı ve sanayi ürünlerini ulusal ve küresel ölçekte tanıtma amacıyla Antalya Anfaş Fuar Merkezinde düzenlenen ve 120 Oda ve Borsa’nın katıldığı YÖREX Yöresel Ürünler Fuarı’nda; Kahramanmaraş, Hatay ve Osmaniye illerinden oluşan bir de bölge standı kuruldu. Dünden itibaren gezilebilen stantta 3 ilin yöresel ürün ve el sanatları sergileniyor.
-YÖREX FIRSATI-
Fuar açılışında hazır bulunan isimlerden biri olan, Doğaka’ya dahil 3 ilden biri olan Kahramanmaraş’ın Ticaret ve Sanayi Odası (KMTSO) Başkanı Serdar Zabun, yöresel ürünler pazarının son yıllarda artan önemine vurgu yaptı.
Yöresel ürünlerin, ulusal ve küresel ölçekte tanıtmanın öncüsü olmak amacıyla Fuar katılım sağlandığını söyleyen Zabun, “Yöresel ürünlerin ticarileşmesi konusunda girişimcilere ve üreticilere rehber olmak, ürünlerin ticari değerlerinin ve piyasa derinliklerinin artmasıyla tescil gelirlerini arttırabilmek ve yöresel ürünlerin coğrafi işaret tescili başta olmak üzere tescillenmesi ve markalaşmasına katkı sağlanması amaçlanıyor. Dünyada ve ülkemizde Ticaret ve Sanayi Odaları, yöresel ürünlerini ulusal ve küresel pazarlarda tanıtma konusunda öncü kurum olma özelliğine sahip. Yöresel ürünlerin ticarileştirilmesi konusunda burada çok önemli fırsatlar var. Bu fırsatları değerlendirerek Kahramanmaraş’ın kalkınmasına katkıyı artırmak adına buradayız. Başta Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz olmak üzere emeği geçenleri kutluyorum” dedi. -Tamer Yazar-