Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tohumluk Vakfı, Hatay’ı Unutmadı

Tohumluk Vakfı, 6 Şubat

Tohumluk Vakfı, 6 Şubat 2023’ten bu yana Hatay’daki depremzedelerin yanında olmaya devam ediyor. Geçtiğimiz hafta içinde gerçekleştirilen Hatay ziyaretinde, vakfın gönüllüleri Gamze Geylani ve Zeynep Varol Aksoy, bölgeye destek olmak adına önemli temaslar gerçekleştirdi. Ziyaret kapsamında, Tohumluk Vakfı’nın öncülük ettiği “Elinde Kalmasın” ve “Dijital Tohumlar” projelerinin paydaşlarıyla bir araya gelindi. Böylece, bölgedeki ihtiyaçlar değerlendirilerek dayanışma ruhu daha da pekiştirildi. Gönüllüler, bölge halkıyla buluşarak onlara moral ve destek mesajları iletti. Tohumluk Vakfı Başkanı Pınar Ayhan ve Bursa İl Temsilcisi Aslıhan Kornoşor’un geçtiğimiz yıl yaptığı ziyaretler sırasında kurulan ilişkiler, bölgenin kalkınması adına önemli adımların atılmasına vesile oldu. Vakıf, TOBB Hatay Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Yeşim Ugutmen ve Gülser Yiğit ile işbirliği protokolü imzalayarak bölgedeki kadın kooperatiflerine destek olma kararı aldı. Depremden sonra destek verilen Verdaa markasının sahibi DASİFED Başkanı Gülay Gül ile yapılan görüşmede, bölgenin hızla ayağa kalkma süreci ve projelerin etkileri tartışıldı. Gülay Gül, Verdaa’nın yeni fabrikasını ve ambalaj tasarımlarını Tohumluk Vakfı gönüllüleriyle paylaşarak, bölge ekonomisine olan katkılarını anlattı.

Ayrıca, bölgeye arama kurtarma gönüllüsü olarak gelen Coğrafya öğretmeni Hülya Öznalbant’ın, bölgede ağırladığı gönüllüleri misafir ettiği konuk evi ve yaptığı diğer projeler, dayanışma ve yardımlaşma ruhunu bir kez daha ön plana çıkardı.

Tohumluk Vakfı, İTSO Yönetim Kurulu Başkanı Levent Hakkı Yılmaz, TOBB Hatay KGK Başkanı Yeşim Ugutmen ve TOBB Hatay KGK üyesi Gülser Yiğit’e teşekkür ederek, projelere destek veren tüm paydaşlara minnettarlık duygularını iletti. (Adil Yeşildağ)