Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Tosyalı, Libya’da yeşil çelik üretecek

Global yeşil çelik üreticisi

Global yeşil çelik üreticisi Tosyalı, yatırım coğrafyasını genişleterek Avrupa’dan Afrika ve Asya’ya kadar üç kıtada büyümeye devam ediyor. Şirket, bu strateji doğrultusunda Libya’nın Bingazi şehrinde dünyanın en büyük DRI (Direct Reduced Iron) tesisini kurmak için Libya United Steel Company for Iron and Steel Industry (SULB) ile yeni bir anlaşma imzaladı.
Tosyalı, Türkiye, Cezayir, Senegal, Angola ve İspanya’daki yatırımlarının ardından Libya Bingazi’de dünya çapında yeni bir çelik yatırımına başlamış oldu. Tosyalı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Fuat Tosyalı, tören sonrası yaptığı açıklamada, “Lokal üretimi esas alarak bölgede yaptığımız yatırımlarda nitelikli çelik üretimine odaklanarak gittiğimiz ülkelerde katma değer yaratan, istihdam, kalkınma ve refahı esas alan bir anlayışla olumlu etki yaratıyoruz. Libya Bingazi’de kuracağımız entegre tesiste, ileri teknoloji ve inovasyon ile düşük karbon salımına sahip yeşil çelik ürünleri üreterek dünya çelik endüstrisinde yüksek kalite ve standartlarda üretim yapan bir ekosistem dönüşümüne öncülük edeceğiz” dedi.
Libya United Steel Company for Iron and Steel Industry (SULB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmed Gadalla ise, “Libya Bingazi’nin sanayileşmesi ve çelik sektörünün geliştirilmesi için önemli bir adım attık. Bu ortaklık, Libya Bingazi ve Türkiye’nin ekonomik yakınlaşmasını sağlayacak ve bölgenin çelik üretiminde önemli bir oyuncu olmasını destekleyecek. Yatırımın her iki şirkete ve ülkeye hayırlı olmasını diliyorum” şeklinde konuştu.
Yatırım projesi, Libya Bingazi’nin sanayisine ve demir çelik sektörüne büyük katkıda bulunacak. Toplamda 8.1 milyon ton kapasiteli dünyanın en büyük DRI tesisleri kurulacak. Tesisler, Tosyalı’nın Cezayir’deki yatırımlarında kullanılan MIDREX Flexi DRI teknolojisine sahip olacak ve temiz enerji kaynağı olarak hidrojen ile çalışabilme yeteneğine sahip olacak. Üç fazdan oluşacak entegre demir çelik tesisinin ilk fazı olan 2.7 milyon ton kapasiteli kısmı için yatırımlara hemen başlanacak. Bu tesis, hem bölgenin hem de Avrupa’nın yeşil çelik ihtiyacını karşılayacak ve Tosyalı’nın global yeşil çelik üreticisi konumunu güçlendirecek. Yatırım tamamlandığında, Tosyalı, uluslararası pazarda en büyük HBI (Hot Bricket Iron) tedarikçisi olacak. – Yusuf Cemil Karaçay-