Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Trafik güvenliğinde 2 eksiğimiz var:

Görüşü kapatan çalılar, yaya

Görüşü kapatan çalılar, yaya geçidi!

Cumhuriyet Anıtı’na bakan yolun hemen başlangıcında olması gereken yaya çizgileri, bu konudaki sorumlu kurumun ilgisini beklerken, aynı noktadan karşıya geçişte araç kontrolünü zorlaştıran bitkiler ise yine benzer bir ilgiyi, ‘budama’ noktasında bekliyor.

Antakya kent merkezinde yaşanan trafik yoğunluğu, araç fazlalığı, yolların gereken standardı karşılamayan halleri ve daha birçok sorun, çözüm noktasında sırasını bekliyor.

Listede ‘çözüm’ adına sırasını bekleyen adreslerden biri, Cumhuriyet Anıtı’na bakan yolun hemen başlangıcı, burada olması gereken yaya çizgileri, aynı noktadan karşıya geçişte araç kontrolünü zorlaştıran bitkiler! Her iki başlıkta da ilgili kurumsal ilginin hizmete dönmesini isteyen vatandaşlar, ‘yapılması gerekenlerin’ sürekli ertelendiği bir kentte yaşamaktan dolayı şikayet ediyor.

P.Ç. >> Geçen gün, çocuklarla geçerken zorlandım. Buradaki bitkiler, meydandan yola gelen araçları kapatıyor. Emin olamadığınız için de yola inmek durumunda kalıyorsunuz.

U.Ş. >> Budamak zor mu geliyor acaba?

H.C. >> Burası gibi merkezi bir yerde bile yaya çizgisini yenileme konusunda bu kadar rahatlarsa, bir de siz merkezden uzak cadde ve sokakları düşünün!

T.B. >> Bu, sadece yayalar için bir sorun ya da tehlike değil, ama bu yola giren araçlar için de… Yayaları, görüş açısının dışına itiyor.

Tamer Yazar