Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TSYD’de Kriz: Oğuz Tongsir Geçici Olarak Görevden Alındı

Türkiye Spor Yazarları Derneği

Türkiye Spor Yazarları Derneği (TSYD) Başkanı Oğuz Tongsir, sosyal medya platformlarında yayımlanan asılsız ihbarlar üzerine İçişleri Bakanlığı tarafından geçici olarak görevden alındı. Derneğe kayyum atanırken, Tongsir, yaşanan bu durumu seçim sonuçlarını kabullenemeyen bazı kişilerin sosyal medyada dile getirdiği iddiaların bir sonucu olarak değerlendirdi.

“Asılsız iddialarla görevden alındım”
Tongsir, yaptığı açıklamada, seçim sonuçlarına itiraz eden bazı grupların sosyal medya üzerinden gerçek dışı ihbarlar gerçekleştirdiğini belirterek, İçişleri Bakanlığı’nın geçici bir tedbir olarak kendisini TSYD Başkanlığı görevinden uzaklaştırdığını ve derneğe kayyum atandığını ifade etti.
Tongsir, şunları kaydetti: “Bazı kesimler, Anadolu’dan gelen meslektaşlarımın usulsüz bir şekilde Genel Kurul’a davet edilerek seçimde başarı elde ettiğimi iddia etmektedir. Ancak açık bir şekilde belirtmek isterim ki, hiçbir üyemiz iradesini satmaz, oyunu baskı altında vermez. Anadolu’dan başlattığımız bu güçlü adımı hazmedemeyenler, geçmişte olduğu gibi yine derslerini alacaktır.”

“Görevime geri döneceğim”
Oğuz Tongsir, durumu soğukkanlılıkla karşıladığını vurgulayarak, “Bu kısa süre içinde gene Levent’te olacağımı bilmenizi isterim. Biz bu göreve seçimle geldik, ancak seçimle gideriz.” diyerek görevine geri döneceğinin sinyalini verdi.
Tongsir’in açıklamaları, TSYD’nin geleceği ve derneğin iç işleyişi hakkında merak uyandırırken, derneğe atanan kayyumun nasıl bir yönetim sergileyeceği ise belirsizliğini koruyor.