Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TTB 2022’de suç duyurusunda bulunmuştu

Türk Tabibleri Birliği Erzincan’da

Türk Tabibleri Birliği Erzincan’da altın madeninde yaşanan facia ile ilgili daha önce suç duyurusunda bulunmuş ve konu ile ilgili basın açıklaması yapmıştı.

Facia sonrası göçük altında kalan emekçilerin bir an önce sağ salim çıkarılmalarını dileyen TTB, konuyla ilgili olarak resmi x hesabından yaptığı açıklamada 18.07.2022 yılında TBB’nin İliçteki siyanür sızıntısına ilişkin maden şirketi ve yetkili kamu görevlileri hakkında suç duyurusu ve 20.02.2022 tarihinde de “ yaşananlardan ders alınmıyor” başlıklı bir basın açıklaması yaptıklarını hatırlattı.

Türk Tabibleri Birliğinden yaşanan büyük felaket sonrası yapılan açıklama şöyle: “ Erzincan’ın İliç ilçesinde Anagold Madencilik tarafından işletilen Çöpler Altın Madeni’nde siyanür ve sülfürik asit dağlarının çökmesi sonucu çok sayıda işçinin göçük altında kaldığı aktarılmaktadır. Geçmişte siyanür sızıntısı ile gündeme gelen madenin ruhsatı iptal edilmediği gibi kâr hırsıyla kapasitesinin artırılması, TTB’nin de aralarında olduğu örgütlerin hukuk mücadelelerine karşın şirkete yargı koruması sağlanması; yaşanan faciaya açıkça davetiye çıkarmıştır. Gelişmeleri yakından takip ediyor, göçük altında kalan emekçilerin bir an önce sağ salim çıkarılmalarını umuyoruz.” X heabında 2022 yılında gerçekleştirilen suç duyurusu ve basın açıklamalarının ekleri yer aldı. – İlyas Yiğit-