Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TTB’de çekişmeli seçim

Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB) 76’ncı Büyük Kongresi bugün başlıyor. Üç gün sürecek kongrede, odaların seçtiği 487 delege, iki yıl boyunca TTB’yi yönetecek konsey ve kurulları belirleyecek.

Türk Tabipleri Birliği’nin (TTB)

Etkin Demokratik TTB Grubu ile gruptan ayrı bir listeyle seçime giren Tabip Odaları İnisiyatifi arasındaki uzlaşma görüşmeleri sürüyor. Çağdaş Türk Hekimleri Birliği, Çağdaş Hekimlik Grubu ve Türk Hekimleri Birliği’nden oluşan bu gruplar, seçimlerin heyecanlı geçmesine neden oluyor. Sol görüşlü hekimler bu kez iki ayrı listeyle seçime gidiyor. Tabip odaları seçimleri bu ayrışmanın ve içeriden de eleştirel bakışın ipuçlarını vermişti. Etkin Demokratik TTB Grubu’nun özellikle büyük illerdeki tabip odalarındaki temsilcileri ya seçimleri az farkla kazanmış ya da listeleri delinmişti.

Çağdaş Türk Hekimleri Birliği adayları ise kendi ifadeleriyle “muhafazakar, milliyetçi, ulusalcı, Atatürkçü, sosyal demokrat” hekimlerden oluşuyor. Diğer iki grup, Çağdaş Türk Hekimleri Birliği’ni TTB’yi iktidarın arka bahçesi yapmaya çalışmakla itham ediyor. Birlik ise diğer grupları etnik siyaset yapmak ve TTB’yi görevi dışına çıkarmakla suçluyor.

‘Son Dakikaya Kadar Uzlaşmaya Açığız’

Etkin Demokratik TTB Grubu listesinde İzmir’den yer alan Dr. Zeynep Altın, birliğin önümüzdeki dönem sağlık politikaları yönetiminin aynen devam edeceğini söyledi. Hekimlerin emek mücadelesinde kaybettikleri itibarın tekrar kazanılması, sağlıkta şiddetin önlenmesi ve özlük haklarının korunması mücadelesini sürdüreceklerini belirten Altın, Tabip Odaları İnisiyatifi’nin ayrı listeyle seçime girmesini doğru bulmadığını, bunun kaybettirecek bir manevra olduğunu ifade etti.

Seçime inisiyatifle birlikte tek listeyle girmenin en büyük arzuları olduğunu belirten Altın, “Bunun için somut adımlar attık. Her türlü fedakarlığı yapma konusunda kararlıyız. Grubun 11 kişilik merkez konseyi adayları olarak oybirliğiyle seçim yürütme kuruluna feragat dahil tüm haklarımızı, bize sorulmaksızın alma yetkisi vererek aday olduk. Tek listede uzlaşı sağlanırken, toplumun sağlık hakkının öncelenmesi, hekim emeğinin değersizleştirilmesine karşı etkin mücadeleden vazgeçilmemesi kırmızı çizgilerimizden. Listede şu kişi olsun, bu kişi olsun gibi kaygılarımız yok.” dedi.

Altın, grup seçim deklarasyonunu bugün açıkladı. Bunu da iyi niyetin bir parçası olarak düşündüklerini belirten Altın, “Pazar günkü seçim anına kadar uzlaşmayı zorlayacağız. TTB’yi toplumsal muhalefette kaybedilmeyecek bir mevzi olarak görüyoruz. TMMOB’da yaşananlar TTB’de olmasın diye uğraşıyoruz.”  – Mehmet Durmaz-