Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TÜBİTAK Ödülü Dörtyol Yeşilköy 19 Aralık Ortaokulu’na Verildi

Milli Eğitim Müdürü Harun

Milli Eğitim Müdürü Harun Tüysüz, Dörtyol ziyareti sırasında TÜBİTAK Bölge 2.liği ödülü kazanan Dörtyol Yeşilköy 19 Aralık Ortaokulu’nun proje sunumuna katıldı.

Harun Tüysüz, 21 Mayıs Salı günü Belen ilçesi Kıcı İlk ve Ortaokulu ile Dörtyol ilçesindeki Yeşilköy 19 Aralık Ortaokulu’nu ziyaret etti. Ziyaretler sırasında öğretmenlerle de bir araya gelen Tüysüz, yeni müfredat programı olan Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli hakkında bilgilendirme yaptı ve öğretmenlerin yeni programa hazırlanması için önemli olduğunu vurguladı.

Dörtyol Yeşilköy 19 Aralık Ortaokulu’nda gerçekleştirilen ziyarette, TÜBİTAK 2204 Ortaokullar Arası Araştırma Projeleri Bölge Yarışması’nda Türkçe kategorisinde ‘3D Braille Kelimelik Oyunu’ adlı projeyle Bölge İkincisi olan öğrencilerin sunumu yapıldı. Harun Tüysüz, öğrencilerin proje sunumunu izleyerek başarılarını kutladı.

Öğrencilere başarılar dileyen Tüysüz, okulun Akıl/Zeka Atölyesi’nin açılışını da gerçekleştirdi. Bu başarılı projenin, Dörtyol ve Hatay’ın eğitim alanındaki potansiyelini göstermesi bakımından önemli olduğunu vurguladı. -İlyas Yiğit-