Turizmde Dünya Markası

Düne kadar, korsanların ve kaçakçıların saklanma yeriydi! KARAMAĞARA’da hedef değişti, çıta yükseldi… Şifa suyu; cilt, eklem, idrar hastalıklarına iyi geliyor İlimiz Yayladağı ilçesinden 7 km uzaklıktaki, geçmişte korsanların ve kaçakçıların saklandığı yer olarak bilinen Karamağara’nın, bugünlerde hummalı bir çalışmayla turizm merkezi olması için çalışılıyor.Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, iki yıl önce 50 bin kişi, geçen […]

Düne kadar, korsanların ve kaçakçıların saklanma yeriydi! KARAMAĞARA’da hedef değişti, çıta yükseldi…

Şifa suyu; cilt, eklem, idrar hastalıklarına iyi geliyor

İlimiz Yayladağı ilçesinden 7 km uzaklıktaki, geçmişte korsanların ve kaçakçıların saklandığı yer olarak bilinen Karamağara’nın, bugünlerde hummalı bir çalışmayla turizm merkezi olması için çalışılıyor.
Yayladağı Belediye Başkanı Mehmet Yalçın, iki yıl önce 50 bin kişi, geçen yıl 100 bin kişinin ziyaret ettiği Karamağara’da turizmin çıtasını yükseltmek istediklerini, bunun için de İskenderun Teknik Üniversitesi ile irtibata girdiklerini bildirdi.
Başkan Yalçın, hafta başında yaptıkları İSTE Akademisyenleriyle olan görüşmeyi şöyle paylaştı:

“İskenderun Teknik Üniversitesi’nin değerli akademisyenleri ile bir araya gelerek, Karamağara Dalış Akademisi Projesi’nin vaziyet planı incelemesinde son aşamaya geldik. Karamağara’yı deniz turizmi alanında dünya markası haline getireceğiz.”
KARAMAĞARA NERESİ?
Hatay’ın Yayladağı ilçesine bağlı Yayıkdamlar kırsalına yaklaşık 7 kilometre uzaklıkta bulunan Karamağara ve hemen altında bulunan Yuvadibi sahili, mavi ve yeşilin her tonu yanı sıra muhteşem deniziyle, adeta gizli bir turizm cenneti konumunda.
Beş yıl öncesine kadar, sezonda ortalama 50 bin kişinin geldiği Karamağara’ya, geçtiğimiz yaz 100 bin kişinin geldiği biliniyor. Geçmişte, kaçakçıların ve korsanların Akdeniz’de saklanmak için kullandığı koy ve mağaranın, korsanlar için önemli bir barınak olduğu biliniyor. Günümüzde ise çobanlar ve balıkçılar açısından barınma alanı olan mağara, içerisinde ateş yakıldığı ve çıkan isin tavanı siyaha bürümesi nedeniyle Karamağara olarak anılıyor.
Denizden yaklaşık 100 metre yukarıda bulunan ve 200 metrekare alana sahip mağara önünde, bir zamanlar, denizden toplanan tuzların toz haline getirilmesi için kullanıldığı düşünülen bir dibek taşı da bulunuyor.
ŞİFA SUYU DENİZE KARIŞIYOR
Da
ğdan gelen suyun, med-cezir etkisiyle denizle buluşması sonucu oluşan tatlı suyun cilt, eklem, idrar yolları hastalıklarına iyi geldiğine inanılıyor. Bu sudan yararlanmak isteyenler, Karamağara’ya giderek, 2-3 gün sabahları aç karnına içiyor.
Samandağ ilçesinden tekne turlarıyla da ulaşılan, her geçen yıl ziyaretçi sayısı artan bölge, serinlemek isteyenler yanı sıra akvaryumu andıran görüntüsüyle de dalış tutkunları ve olta balıkçılarının da uğrak yeri haline geldi.

Exit mobile version