Türk Eğitim Sen, İUP’un Yeniden Düzenlenmesini İstedi

Türk Eğitim Sen Hatay İl Başkanı Ömer Solğun, “İşgücü Uyum Programı” (İUP) kapsamında yapılan düzenlemelerin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini savundu. Bugün yaklaşık 18 milyon öğrencinin okullarıyla buluşacağını hatırlatan Solğun, mevcut personel eksikliğinin büyük bir problem yarattığını belirtti. Solğun’un açıklamaları şöyle: “Ancak çok ciddi bir yardımcı hizmetli ve yardımcı personel eksiğimiz var. Bu büyük bir problemdir. […]

Türk Eğitim Sen Hatay İl Başkanı Ömer Solğun, “İşgücü Uyum Programı” (İUP) kapsamında yapılan düzenlemelerin yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini savundu. Bugün yaklaşık 18 milyon öğrencinin okullarıyla buluşacağını hatırlatan Solğun, mevcut personel eksikliğinin büyük bir problem yarattığını belirtti.

Solğun’un açıklamaları şöyle:

“Ancak çok ciddi bir yardımcı hizmetli ve yardımcı personel eksiğimiz var. Bu büyük bir problemdir. MEB, Türkiye İş Kurumu ile yaptığı protokole dayanarak İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında 120.000 kontenjanla yarı zamanlı personel istihdamı sağlayacağını duyurdu. Bu çerçevede çalışacak personel ilk ay haftada 5 gün, takip eden aylarda ise 3 gün çalışacak ve aylık ortalama 8.000 TL ödeme yapılacak.

MEB, bu garabet durumu bir an önce yeniden düzenlemelidir. Çünkü:

1. Haftada üç gün çalışacak personelin yapacağı işlerin geri kalan iki gününde kim bu işleri yapacak? Öğretmenler ve öğrenciler eğitim öğretim faaliyetlerine ara verip imece usulüyle mi okulların işlerini yapacaklar?

2. Asgari ücretin yarısı bile etmeyen, aylık 8.000 TL’ye çalışacak personeli nereden bulacaksınız? Bulduğunuzda, bu durumu ülkemize nasıl yakıştırıyorsunuz?

3. 8.000 TL’nin üzerinde eksik kalan meblağ okul aile birliği hesaplarından karşılanır şeklinde gayri resmi telkinlerle yönlendirdiğiniz okul yöneticileri, ‘veliden para topladığı’ için hedef haline gelmeyecek mi?

Okul yöneticilerimizi, ‘vazifelerinin gereğini yerine getiremeyen’ pozisyonuna düşürerek veli ve öğrencilerimizle karşı karşıya bırakmaya kimsenin hakkı yoktur. Bu problemin çözümü ve sorumluluğu Bakanlığın üzerindedir.” – Mehmet Durmaz-

Exit mobile version