Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türk-İş’ten ‘‘meydanlara çıkacağız’’ mesajı

Türk-İş Genel Başkan Yardımcısı

Türk-İş Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, ekonomide yaşanan sorunların işçilerin sırtına yüklendiğini belirterek, işçilerin haklarını savunmak için meydanlara çıkacaklarını duyurdu. Diyarbakır’da düzenlenen toplantıda, yüksek enflasyon, asgari ücret, vergide adalet ve kıdem tazminatı gibi konular ele alındı.

Toplantıda konuşan Türk-İş Genel Başkan Yardımcısı Ramazan Ağar, Türkiye’deki ekonomik krizin bedelini işçilerin ödediğini ifade ederek, “Meydanları bizim ısıtmamız lazım. Eğer masa başında müzakerede bu işler çözülmüyorsa meydanlara sıçrar. Temennimiz masa başından müzakere ile çözülen işlerdir” dedi.

Ağar, işçilerin ve emeklilerin insana yakışır koşullarda bir yaşam sürmesi için mücadele ettiklerini belirterek, “Sokakta enflasyonu en iyi biz biliyoruz. Emeğimizin karşılığı olan gelirimizin enflasyon verilerine kurban edilmesine açık bir tavır alıyoruz. Hayat pahalılığı, yüksek enflasyon, adaletsiz vergi sistemi, kayıt dışı istihdam, güvencesiz çalıştırma sorunları altında ezilmeyeceğiz. Bozulan ekonominin bedelini biz ödemeyeceğiz” şeklinde konuştu.

Ağar, ayrıca 690 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile kadroya geçen işçilerin haklarını savunmaya devam edeceklerini, kamuda ve KİT’lerde yaşanan taşeron işçiliği sorunlarının sona ermesi için mücadelelerini sürdüreceklerini vurguladı. Vergi adaletsizliğine de dikkat çeken Ağar, “Kamuda çalışan arkadaşlarımızın aldığı ücretlerin yüzde 27’si vergi olarak kesiliyor. Az kazanandan az, çok kazanandan çok vergi alınmasını her zaman savunacağız” dedi. – Volkan İcil-