Ana Sayfa Arama Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Türk Kamu Sen’in vergi dilimi açıklaması:

Herkese bol vaat, memura

Herkese bol vaat, memura düşük zam!

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Sağlık Sen İl Başkanı Hayrettin Şahin, “Asgari ücretlilerde olduğu gibi, tüm kamu çalışanlarının gelir vergisi oranı %15’e sabitlenmeli” açıklaması yaptı.
Hayri Şahin’in açıklamasından özet şöyle:
“2019 yılına ilişkin olarak gelir vergisi dilimleri açıklanmış bulunuyor. Bu yıl, %15’lik vergi dilimine giren toplam kazanç tutarının üst limiti 14 bin 800 liradan 18 bin liraya yükseltildi. Her ne kadar bu artış geçtiğimiz yıllara oranla daha makul olsa da, sözleşmeli çalışanlar başta olmak üzere, kamu görevlilerinin bir üst vergi dilimine geçmesini önleyecek ve vergide adaleti sağlayacak bir rakam olmaktan oldukça uzak bir seviyede bulunuyor.
Hepimizin bildiği gibi, ülkede gelir dağılımını düzenleyen politikaların başında vergi düzenlemeleri gelmektedir. Bu düzenlemelerin temel amacı, çok kazanandan çok, az kanandan az vergi almaktır. Bu yolla daha çok kazanandan toplanan vergiler, kamu hizmetleri ve sosyal yardımlar yoluyla düşük gelirli kesimlere kaynak olarak aktarılır ve gelir dağılımında adalet sağlanır. Ne yazık ki ülkemizde ağırlıklı olarak dolaylı vergilendirme uygulanmakta, kaynağından kolay tahsilat sağlandığı için ücretlilerden alınan gelir vergisi, toplam vergi gelirleri içinde yüksek bir paya sahip olmaktadır.” -Adil Yeşildağ-